OK
×

Museumspoorlijn STAR ; Stichting Stadskanaal Rail

Museumspoorlijn STAR ; Stichting Stadskanaal Rail logo 1

De Stichting Stadskanaal Rail, beter bekend als Museumspoorlijn STAR, is in juni 1992 opgericht met als doel het behoud van de spoorlijn Veendam – Stadskanaal – Musselkanaal. De stichting is volledig gerund door vrijwilligers, die met elkaar werken aan het behoud van alle zaken die bij de exploitatie van een spoorlijn horen. Dit omvat onder andere restauratie, revisie en onderhoud van stoomlocomotieven, diesellocomotieven, rijtuigen en wagons. Ook de infrastructuur, zoals de baan en de stations aan onze lijn, worden door ons onderhouden.

Voor een leuke dag uit kunt u prima bij ons terecht, maak een rit met een van onze historische treinen en ga terug in de tijd. Ook hier staan onze vrijwilligers voor u klaar, bij de horeca, in de trein en op het perron!

Zonder onze vrijwilligers, donateurs en sponsoren kunnen we niet bestaan, en we hebben u dus nodig! Draagt u de Stichting Museumspoorlijn STAR ook een warm hart toe? Doneer dan eenmalig, of schrijf U in als donateur.

De Stichting Stadskanaal Rail is een organisatie zonder winstoogmerk. Zo komt uw gift volledig ten gunste van het behoud van het historisch industrieel erfgoed.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 3.199opgehaald
53donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
803664217
Geef:
9085

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo