OK
×

MS Research (Stichting)

MS Research (Stichting) logo 1

Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en oplossing voor multiple sclerose (MS) financiert en stimuleert. Ook geven wij voorlichting over MS en bevorderen en streven wij naar optimale zorg voor alle mensen met MS. 

Stichting MS Research ontvangt geen overheidssubsidie en is dus volledig afhankelijk van particuliere giften. Wij gaan daarom zorgvuldig om met deze giften zodat elke gedoneerde euro zo goed mogelijk besteed wordt.

Sinds de oprichting in 1980 is het structureel financieren van onderzoek het hoofddoel van onze Stichting. Het kost ongeveer € 65.000 per jaar om één wetenschapper een jaar lang onderzoek naar MS te laten doen. Daarnaast geeft de Stichting structurele financiële steun (programma subsidies) aan academische MS-centra gespecialiseerd in zorg en onderzoek.

Er zijn bemoedigende resultaten behaald: het diagnosetraject is sterk verbeterd, het ontstaan en het verloop van de ziekte zijn beter in kaart gebracht en de behandeling en de kwaliteit van de zorg zijn vooruitgegaan. Puzzelstukjes van de oorzaak zijn gevonden, maar de puzzel is nog niet gelegd. Er is diverse medicatie beschikbaar en meer is in ontwikkeling. Diverse vormen van behandeling, bijv. cognitietraining en sliktherapie, verbeteren de kwaliteit van leven. Daarnaast heeft de inzet van de Stichting er (mede) voor gezorgd dat de algemene bekendheid van de ziekte MS is vergroot, waardoor het begrip voor mensen met MS verbeterd is en zijn samenwerkingsverbanden tussen wetenschap en kliniek ontstaan.

Wij zijn trots op wat er bereikt is maar zullen blijven staan voor onze visie: een MS-vrije wereld.

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 5.774,50opgehaald
196donaties

Geregistreerd bij

ANBICBF erkend
KvK:
RSIN:
009291143
Geef:
91

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo