OK
×

Microkrediet voor Moeders

Microkrediet voor Moeders logo 1

De stichting Microkrediet voor Moeders helpt vrouwen in Azië met het opzetten van een eigen bedrijf via kleine leningen, spaarmogelijkheden, vak-, ondernemerschaps- en leiderschapstrainingen. De vrouwen vergroten zo hun economische zelfstandigheid en onafhankelijkheid en daarmee de kwaliteit van hun leven en dat van hun families.

Stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap

Microkrediet voor Moeders gelooft in vrouwelijk ondernemer- en leiderschap op het allerarmste niveau. We helpen de allerarmste vrouwen die geen toegang hebben tot financiële middelen. Ze behoren tot minderheidsgroeperingen die in hun eigen land vaak niet worden erkend of een te groot risico vormen voor het bankwezen.

Microkrediet, sparen en vaktraining

Met een gemiddelde lening van EUR 91 kunnen vrouwen een bedrijfje starten in bijvoorbeeld textiel, kippen of bamboe. Daarnaast leren we ze te sparen voor onverwachte gebeurtenissen zoals ziekte, trouwen en onderwijs. En daarbij investeren we ook in de kennis en kunde van de vrouwen door ze te trainen in bedrijfsvoering, financiën en leiderschap. Wij geloven dat juist deze combinatie leidt tot zelfredzaamheid.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 131.123,35opgehaald
2341donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
814600712
Geef:
932

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo