OK
×

Merazonia Wildlife Conservation

Merazonia Wildlife Conservation logo 1

Merazonia (www.merzonia.org) is een dynamisch opvangcentrum voor Amazonedieren in de jungle van Ecuador. For more information in English, click here. De nadruk ligt op rehabilitatie van dieren en conservatie van het regenwoud. Dankzij een groeiend leger donateurs lukt het ons om elk meer dieren terug te zetten in het wild! Doneren loont.

Merazonia is opgezet en wordt gerun door de Nederlander Frank Weijand.  Donaties worden volledig besteed aan dierenprojecten en zijn vitaal voor de ontwikkeling van nieuwe releaseprojects voor onder andere onze groep wol- en brulapen.
Ook vrijwilligers zijn welkom en belangijk voor de dagelijkse verzorging van de dieren.

De Nederlandse stichting Merazonia helpt bij de financiering van de projecten van het dierenopvangcentrum in Ecuador. Momenteel beslaat het reservaat 100 hectare regenwoud waar gemiddeld ook zo'n honderd illegaal verhandelde dieren een veilige onderkomen vinden.

Bijna alle dieren (apen, vogels, katachtigen, andere zoordieren) vallen in de categorie bedreigd en zijn illegaal verhandeld. Indien mogelijk zet Merazonia deze dieren weer terug in de natuur, of anders geeft het hen een zo natuurlijk mogelijk leven in het centrum.

Merazonia werkt nauw samen met het ministerie van Milieu in Ecuador in de bestrijding van de illegale handel in dieren en natuurbehoud in het algemeen. Merazonia verleent ook hulp aan andere conservatieprojecten in Latijns-Amerika. Daarnaast steunt Merazonia actief educationele projecten voor kinderen.

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
106 donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
820578496
Geef:
3144

Volg ons ook op

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo