OK
×

Melles Classical Music Foundation

Melles Classical Music Foundation logo 1

De stichting MCMF wil jonge talentvolle musici de kans wil geven om als solist met orkest op te treden.

Als jonge muzikant is het niet gemakkelijk om een plaats te veroveren op een professioneel niveau in de muziek. De concurrentie is groot, het aantal cultuurpodia neemt af, budgetten slinken. Musici dienen over gedegen podiumervaring te beschikken voor ze in aanmerking komen voor een professionele positie. Tegelijkertijd komt een gelegenheid om deze ervaring op te doen met een professioneel orkest, in het bijzonder als solist, maar zelden voorbij.

Vandaar dat het bieden van concertervaring een belangrijke start kan zijn voor een verdere carrière. MCMF wil hier een steentje aan bijdragen.

De stichting MCMF bestaat sinds 2012 en heeft in de afgelopen jaren verschillende jonge musici een podium geboden tijdens concerten. De stichting werd opgericht door oogarts en amateurcomponist Gerrit Melles na een ontmoeting met Martin Haunhorst, violist en concertmeester. Haunhorst kwam als patiënt bij hem voor een behandeling van zijn oogaandoening en de twee vonden elkaar in hun liefde voor klassieke muziek.

Wat begon met enkele stukken voor strijkkwartet is inmiddels uitgegroeid tot concerten met een kamerorkest van meer dan 30 musici en een enthousiast en trouw publiek, met als jaarlijks hoogtepunt een concert in de Grote Zaal van De Doelen te Rotterdam.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 2.630opgehaald
37donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
851662444
Geef:
8764

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo