OK
×

Fynn Foundation

Fynn Foundation logo 1

De "Fynn Foundation" is vernoemd naar Fynn. Fynn was nog maar een baby toen zijn ouders ontdekten dat hij doof was. Ze verdiepten zich in de Dovenwereld en wilden zo snel mogelijk gebarentaal leren om zo met hem te kunnen communiceren. Een nieuwe taal leren kan heel uitdagend zijn, maar omdat er veel online te vinden is, leerden ze al snel veel gebaren. Ook kreeg de hele familie en de vriendenkring een cursus gebarentaal. Op deze manier kon iedereen die Fynn veel zag met hem communiceren. Met zeven maanden begon Fynn zelf ook te gebaren, wat ongelooflijk mooi was om te zien! 😍

Op een dag kwamen Fynn’s ouders een video tegen op social media. In dat filmpje was het verhaal te zien van Patrick, een Ugandese, dove jongen van 15 jaar, die voor het eerst gebarentaal leerde. Fynn’s ouders waren hierdoor diep geraakt. Door het filmpje ontdekten ze dat de meeste dove kinderen in ontwikkelingslanden helemaal geen hulp krijgen. Dat wilden ze veranderen. Daarom hebben ze in 2017 de "Fynn Foundation" opgericht.

Wil je graag zien hoe dit allemaal gegaan is? Bekijk dan de ontroerende video "Meet Fynn & his family".

Wat doet de "Fynn Foundation"?

De "Fynn Foundation" zet zich in om: (1) ouders van dove kinderen te helpen om gebarentaal te leren en (2) dove kinderen naar school te laten gaan. Zo kunnen deze kinderen met hun geliefden communiceren en krijgen ze de kans op een toekomst zonder armoede.

Om dit te bereiken werkt de "Fynn Foundation" samen met experts, ondermeer van "Kentalis International", het "Radboudumc" en "Wilde Ganzen, en lokale partners in Rwanda.

Help jij ook mee?

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 5.765,68opgehaald
167donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
857771401
Geef:
9390

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo