OK
×

Estrela da Favela

Estrela da Favela logo 1

Estrela da Favela is een jonge Nederlands/Braziliaanse organisatie die kansarme jongeren uit de sloppenwijken (favela’s) van Rio de Janeiro met een programma van onderwijs en sport de kans geeft op een betere toekomst.

De doelgroep bestaat uit jongens en vooral meisjes van 4 tot 14 jaar. Veel van deze kinderen gaan niet of slechts een dagdeel naar school en worden buiten school vaak aan hun lot overgelaten. Dan zwerven ze op straat, met alle verlokkingen voor een carrière in de criminaliteit.

Estrela da Favela biedt met haar projecten een veilige omgeving waarbinnen de kinderen zich volop kunnen ontwikkelen. Het onderwijsprogramma bij Estrela da Favela moet opleiden tot een vervolgstudie en daarmee betere kansen op de arbeidsmarkt.

Sport is zeer geschikt om te leren dat er regels zijn en om sociale vaardigheden te verwerven. Wij doen dat met tennis en meisjesvoetbal.

Estrela schenkt extra aandacht aan de ontwikkeling van de meisjes. Dat doen we omdat volgens ons alleen de vrouwen en de toekomstige moeders voor wezenlijke veranderingen kunnen zorgen in de door machismo gedomineerde Braziliaanse maatschappij.

dakje met Geef-logo

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
850699071
Geef:
8099

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo