OK
×

Dierentehuis Stevenshage

Dierentehuis Stevenshage logo 1

Bij Dierentehuis Stevenshage vangen wij jaarlijkse zo'n 1000 honden, katten, konijnen, knaagdieren en (tamme) vogels op uit de wijde regio Leiden.

In het asielgedeelte van ons dierentehuis vangen we zwerf- en afstandsdieren op, afkomstig uit ons verzorgingsgebied. Dit gebied bestaat uit de gemeenten Kaag en Braassem, Katwijk (Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg), Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond), Voorschoten en Zoeterwoude.

Zwerfdieren

Zwerfdieren die bij ons worden binnengebracht verzorgen wij ten minste 14 dagen. In die tijd proberen wij de eigenaar terug te vinden. Lukt dat niet, dan gaan we na die 14 dagen op zoek naar een passende nieuwe eigenaar. Ook de afstandsdieren worden herplaatst in een passend thuis.

Dierenwelzijn

Dierentehuis Stevenshage streeft ernaar een prettige plek te zijn voor dieren én voor mensen. Het vaste personeel wordt ondersteund door een groep van rond de 70 vrijwilligers.

Als het nodig is, dan worden de dieren medisch of gedragskundig behandeld, waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Na plaatsing blijven wij betrokken bij 'onze' dieren en ondersteunen waar nodig de nieuwe eigenaar bij het gewenningsproces.

Erkend en groen asiel

Dierentehuis Stevenshage is een erkend asiel volgens de erkenningsregeling van de Dierenbescherming, wat inhoudt dat het asiel voldoet aan strenge eisen t.a.v. dierverzorging, huisvesting, bedrijfsvoering en dierenwelzijn. Voorlichting over verantwoord huisdierbezit is een andere belangrijke functie van onze organisatie.

Dierentehuis Stevenshage draagt bij aan duurzaamheid door energiebesparing, groenvoorziening en afvalscheiding, waaronder het composteren van konijnenkeutels en het zeven van kattenbakkorrels.

Dierenpension

Dierentehuis Stevenshage heeft ook een dierenpension, waarvan de inkomsten helpen het asiel draaiende te houden. Dit pension is zeer populair en is in de vakanties steevast volgeboekt.

Volg Dierentehuis Stevenshage op internet en social media:

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 3.422,50opgehaald
226donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
0028.17.378
Geef:
4300

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo