OK
×
Actievoerder
Jaap Westerink

Zending in Indonesië

Indonesië is de grootste archipel ter wereld. Het heeft 17.508 eilanden en is 5150 km lang. De Republiek Indonesië werd uitgeroepen als een onafhankelijk land op 17 augustus 1945.Met een populatie van 258 miljoen mensen is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking, hoewel de islam geen staatsreligie is. Er zijn meer dan 500 stammen die meer dan 1000 talen en dialecten spreken. De nationale taal is het Bahasa Indonesia. Elke stam heeft zijn eigen taal, kleding, cultuur, kunst en speciale voeding. De belangrijkste religies die de overheid toelaat zijn de islam, het christendom (katholieke en protestantse), hindoeïsme, boeddhisme en traditionele religies.

Gezien de historische band die Nederland met Indonesië heeft ondersteunen we als Gospel Recordings Nederland projecten in dit land. In 2017 staat het maken van opnames in de volgende talen gepland: Damal, Auye, Nduga, Mek, Gorom, Saparua en Tarangan. Daarnaast willen we 500 cd’s met opnames in de Lematang taal, die vorig jaar zijn gemaakt, verspreiden. Tevens worden Sabers (opwindbare mp3-spelers) gedistribueerd met boodschappen in lokale talen van 14 stammen te West-Papoea.

Voor dit totale project hopen we in 2017 via verschillende kanalen totaal € 15.000,= te mogen ontvangen.

Gospel Recordings Nederland logo 2

Gospel Recordings Nederland

Gospel Recordings Nederland is een interkerkelijk zendingsgenootschap dat als doel heeft het evangelie te verkondigen in alle talen van de wereld. Dat gebeurt met behulp van audiomaterialen in zoveel mogelijk talen en dialecten. De prioriteit ligt bij de onbereikte bevolkingsgroepen en schriftloze culturen. In bijna 6000 talen zijn opnames beschikbaar, die u kunt bestellen of zelf kunt downloaden. Dit zijn opnamen voor evangelisatie en eenvoudig bijbelonderwijs, waarbij ook kleurrijk beeldmateriaal te verkrijgen is van de bijbelse geschiedenissen. Daarnaast zijn er ook opwindbare cassettespelers en mp3-spelers te verkrijgen voor gebruik in afgelegen gebieden zonder stroom. GRN is een geloofszending, wat inhoudt dat we afhankelijk zijn van giften. Wij vertrouwen erop dat God op Zijn wijze voorziet in de financiële middelen om Zijn werk in stand te houden.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 35 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 15.000
0%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jaap Westerink

€ 35 opgehaald