OK
×
Actievoerder
Steun UMCG

Wubs gaat 100 km Omkieken!

Ik ga deze uitdaging aan omdat ik het kan!

.... en omdat ik een vrij onbekende chronische ziekte (Dercum) heb. Ik ben een aantal jaren geleden geopereerd en ik ben in oktober weer aan de beurt. Ik heb de operatie uitgesteld omdat ik deze sponsor tocht eerst wil volbrengen. Althans een poging doen tot! 

Doelstelling
Ik zal niet te diep ingaan op mijn ziekte. (Voor wie het wil weten: even zoeken op Google naar Dercum.) Wat ik wel wil zeggen is dat ik continu moet opletten om gezond te leven. En ik vond het belangrijk genoeg om er echt iets aan te doen, om zo gezond te blijven als mogelijk binnen mijn eigen kunnen. Ik ben gestart met het trainen voor de Nijmeegse vierdaagse, dat was mijn doelstelling!

Uitlaatklep
We zijn nu een paar jaar verder en inmiddels heb ik een kast vol medailles, een paar duizend kilometer gewandeld en hierin mijn uitlaatklep gevonden. Ik ben tijdens de laatste jaren, de vele kilometers en de vele leuke tochten, zoveel mensen tegen gekomen die niet alleen voor een goed doel liepen, maar soms ook zelf ziek waren. Het is dan wel even slikken als je een gesprek start met iemand, vraagt hoe het gaat en dan  te horen krijgt wat iemand heeft of heeft meegemaakt.

Voorbeeld
Een voorbeeld die me bijblijft is van een man, tijdens de Airborne Wandeltocht bij Oosterbeek, die erg scheef liep. Ik heb veel mensen scheef zien lopen, het komt vaker voor bij lange afstanden, blijkbaar door de uitputting en wat je spieren doen op dat moment. Toen ik deze man echter vroeg hoe het ging, kreeg ik als antwoord dat hij ernstig ziek was en dat dit waarschijnlijk de laatste keer was dat hij liep. 

Geef niet te snel op
Zulke verhalen zijn wel even een verschil bij wat gehuil i.v.m. vermoeid zijn of pijn om een blaar. Ik heb het allemaal meegemaakt. Voeten vol met blaren of zo moe zijn, dat de emoties de overhand namen. Ik ben in de loop van de jaren tot het inzicht gekomen dat mensen vaak meer kunnen dan dat ze denken of doen. Zeker niet bij iedereen! Voel je niet aangesproken, maar helaas geldt dit bij veel mensen wel. Als het even tegen zit, pijn doet of het duurt te lang, geef dan niet te snel op!

Plezier gemaakt
Afgelopen maand heb ik samen met mijn wandelmaat Sammy Annakotta de Dodentocht gelopen in België. Ook 100 kilometer in 24 uur. Een paar jaar terug had ik ook een poging gedaan, maar toen was ik fysiek nog niet op orde en moest na 35 kilometer afhaken! Lange tochten lopen is niet alleen fysiek, maar ook mentaal zwaar. Inmiddels vele tochten verder en ik leer steeds beter hoe ik door kan gaan. Dit keer was de tocht dus nog steeds zwaar, maar een stuk gemakkelijker dan de vorige keer.  Sowieso was opgeven geen optie! We hebben zelfs gelachen en plezier gemaakt onderweg.

Eigen gezondheid en die van anderen
De 100 kilometer sponsortocht van de Tocht om de Noord zal mentaal zwaarder zijn dan de Dodentocht (denk ik) omdat we nu slechts met een paar wandelaars de 100 lopen. Samen de nacht moeten doorkomen i.pv. met 13.000 andere wandelaars. Ik zie er met gezonde spanning tegenop, maar ik loop met veel plezier voor mijn eigen gezondheid en die van andere mensen!

 'Nait soezen, deurbroezen'
Zeker voor het goede doel van het UMCG. Er zijn zoveel mensen die het echt zwaar hebben, en wij hoeven alleen maar een stukje te lopen. Sammy en ik gaan er een leuke en gezellige wandeling van maken en zeggen “nait soezen, deurbroezen”.

Betere kansen  
Ik hoop dat u mij wilt steunen, zodat we een leuk bedrag aan het eind van de tocht bij elkaar krijgen. Voor mij doet u het niet, maar voor het goede doel van het UMCG. En voor de onderzoeken die er mee gedaan kunnen worden om anderen betere kansen bij ziekte te geven.

Tot ziens op Zaterdag 28 September om 17 uur in Veendam!

Het goede doel:
Stichting Steunfonds UMCG ndersteunt diverse initiatieven op het gebied van innovatie en welzijn.  Met uw hulp kan het UMCG naast topzorg ook nieuwe behandelingen ontwikkelen voor meer en betere kansen op herstel. Artsen en wetenschappers zetten zich samen in voor de beste behandelingen en zorg, zodat iedereen de beste kansen op herstel krijgt.
Het fonds is een ANBI en dat maakt geven met belastingvoordeel mogelijk.
Meer weten over het fonds of over doneren? Stuur een e-mail naar steun@umcg.nl of klik hier

 

F. Buining aan teamlid Steun UMCG

€ 10

26-09-2019

R. Schotting-de Haan aan teamlid Steun UMCG

Goed bezig Ron!

€ 5

26-09-2019

Anoniem aan teamlid Steun UMCG

€ 25

26-09-2019

G. Huisman aan teamlid Steun UMCG

Veel succes

€ 10

26-09-2019

Anoniem aan teamlid Steun UMCG

€ 20

26-09-2019

Glas Ockels BV aan teamlid Steun UMCG

€ 100

24-09-2019

M. Hazenberg aan teamlid Steun UMCG

kom op Ron. ik weet dat jij dit kan dus dit gaat lukken. daarom doneer ik voor die goede doel. succes maat. misschien zien we elkaar nog ergens op de route. ;-)

€ 25

06-09-2019

KWW Bedum aan teamlid Steun UMCG

Heel veel succes Ron!

€ 100

06-09-2019

1
2
dakje met Geef-logo
€ 550 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
55%
14

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Steun UMCG

€ 550 opgehaald