OK
×

WK Hansa zeilen 2020

Sport is een belangrijk onderdeel van de ontplooiing van elk mens en dat geldt ook voor mensen met een beperking. Zeilen lijkt een minder voor de hand liggende sport voor mensen met flinke beperkingen, maar niks is minder waar! Met de juiste voorzieningen is het juist mogelijk om volledig inclusief te sporten zonder onderscheid naar handicap of welk ander onderscheid dan ook, iets wat in geen enkele andere sport wordt bewerkstelligd.

De Hansa klasse is een wereldwijde inclusieve en open zeilklasse die open staat voor iedereen die deel wil nemen aan wedstrijdzeilen. Dus mensen met EN zonder beperkingen.

De zeilers uit het Nederlandse Hansa team hebben allemaal een lichamelijke beperking waardoor bewegen lastig is en ze afhankelijk zijn van een (elektrische) rolstoel. Maar zeilen kunnen zij helemaal zelfstandig in een eenpersoonsboot. Dit geeft hen een enorm gevoel van vrijheid en hiermee laten zij hun handicap letterlijk achter op de steiger!

Kijk hier naar een impressie van onze boten en onze actie:  https://www.youtube.com/watch?v=7Ew9-4mAqZM

In 2020 is het WK in Los Angeles (Californië). Het plan is om hier met tenminste 5 boten aan de start te liggen. De donaties die wij ontvangen, gebruiken we voor het transport van onze veelal aangepaste boten naar de USA en de reis- en verblijfkosten van zeilers, verzorgers en vrijwilligers. 

 

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie