OK
×
Actievoerder
Sjoukje van Zuylen

Voedselpakketten voor arme gezinnen

De geplande vakantie voor de Armeense kinderen, die naar Eemnes zouden komen, staat door de coronacrisis op losse schroeven. Waar de Pax Kinderhulp Eemnes zich vooral richt op kansarme kinderen uit Armenië, door om het jaar een groep kinderen voor een drieweekse vakantie in Nederland uit te nodigen, was nu direct behoefte aan de eerste levensbehoefte, namelijk voedsel.

Dus besloot de actiegroep Eemnes, die nauw contact heeft met de in Noord Armenië gelegen stad Stepanavan, geld te gaan inzamelen voor voedselpakketten voor arme gezinnen. 

Dreigende ramp voor Armeense gezinnenVoor veel inwoners van Armenië lijkt de uiterste grens bereikt. Het toch al arme land wordt, evenals vele andere landen, geteisterd door een steeds groeiend aantal besmettingen met het Coronavirus.De scholen zijn dicht, steeds meer bedrijven sluiten waardoor er een enorme groei van de werkloosheid is. Veel werkende mensen zitten nu thuis. Zo komen steeds meer gezinnen zonder inkomen en hebben grote moeite het hoofd boven water te houden. Maar dit is niet de enige rampspoed die hen nu overkomt.

Armenië is in oorlog gekomen met Azerbeidzjaan met als inzet de in dat land gelegen Armeense enclave Nagorno-Karabach. Vele mannen zijn, al dan niet vrijwillig, naar het front gegaan, waardoor het voor de achtergebleven vrouwen en kinderen nog moeilijker wordt te overleven in deze barre tijd.

30 Armeense gezinnenVia een contactpersoon in Armenië vernamen ze dat er zo’n 30 gezinnen direct hulp nodig hadden. Met de winter voor de deur heeft actiegroep Eemnes toegezegd voor deze gezinnen de eerste 6 maanden voedselpakketten te financieren, zodat ze in ieder geval zonder honger de winter kunnen doorkomen.

E. Van den Berselaar-Sibbelee

€ 500

22-04-2021

Anoniem

€ 50

16-02-2021

dakje met Geef-logo
€ 550 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 6.000
9%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×