OK
×
Actievoerder
Stichting Joni

Volleybal voor dove jongeren in Ethiopië

Er zal binnenkort een nieuw sportproject starten met drie dove volleybal teams (50 dove jongens en meiden tussen de 14-18 jaar). Er zijn 3 coaches (waarvan 1 dove coach) om drie keer per week volleybal training te geven. De deelnemers worden ondersteund tot zelfstandige volleybal teams, die zelf hun team kunnen voortzetten door de skills die zij gedurende het project hebben opgedaan.

Er zal een veilig goed volleybal veld worden aangelegd in het komende jaar waarop deze en volgende teams kunnen sporten. Samen sporten is echter niet het doel maar het middel om doelen te bereiken op het gebied van empowerment en educatie. Naast volleybal training ontvangen de deelnemende dove jongeren verschillende life skills trainingen. Deze jongeren hebben vaak geen kansen gehad deze skills op te doen tijdens hun jeugd. Gezondheid, communicatie, weerbaarheid en sociale vaardigheden worden getraind, met als doel de jongeren een opstap te geven tot zelfstandigheid. Door het volleybal project vinden de deelnemers aansluiting met de maatschappij. Als groep staan zij sterk en kunnen zij laten zien aan hun maatschappij dat zij mee kunnen doen en net als ieder ander zijn.

Via een train the trainer programma worden de trainers opgeleid om les te geven aan leerlingen met een handicap. De trainers worden betrokken bij het opbouwen van de dovensport in Ethiopië. Tenslotte word er via grote awareness dagen aandacht gevraagd in de gemeenschap voor de mogelijkheden van doven en hun plek in de maatschappij.

Om dit project mogelijk te maken hebben wij nog financiële middelen nodig. Dus aan een ieder die dit project een warm hart toedraagt: doe mee! Doe een donatie, deel deze pagina of maak zelf een actie aan. Het streefbedrag op deze pagina is 2000 euro maar iedere actie klein of groot en elke euro telt mee. En voor elke 2 euro krijgen wij een extra euro van Wilde Ganzen. Hierdoor zal de 2000 euro 3000 euro waard zijn! Volleybal is een echte teamsport! Vormen jullie samen een team met onze Ethiopische toppers? Dan krijgen ook zij de kansen die zij verdienen en weten zij deze in de toekomst te benutten!

J. Kindt aan teamlid Stichting Joni

€ 5

18-06-2015

M. Bulthuis aan teamlid Stichting Joni

€ 10

17-06-2015

Anoniem aan teamlid Stichting Joni

€ 100

19-03-2015

Anoniem aan teamlid Stichting Joni

€ 5

18-03-2015

dakje met Geef-logo
€ 120 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
6%
4

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Stichting Joni
Stichting Joni

€ 120 opgehaald