OK
×
Actievoerder
Denice Verkooijen

Voer voor de geredden straatkippen

Al 2 jaar lang hebben de buurtbewoners van de Azalealaan in Helmond-Oost last van scharrelende kippen, hanen en kuikens die heel de dag door kukelen. De straten stinken naar stront en de bewoners zijn niet blij met de toerisme en de overlast die de kippen veroorzaken.

Net een paar dagen geleden kregen wij (Stichting Vrienden Stadstuin Helmond) een telefoontje van gemeente Helmond met de vraag of wij mischien iets aan de kippen kunnen doen. Wij zijn gaan kijken en inmiddels hebben wij 2 moeders met jongen, een clubje jonge kipjes en 2 hanen weten weg te halen.

Deze kippen zijn naar Brouwhuis gebracht voor een veilige thuis waar ze mogen scharrelen en rondlopen in de stadstuin die zelf ook kippen houdt. Maar nu zitten we met een probleem, want de extra kosten die erbij komen om de straatkippen elkedag te voeren.. is er niet.

Hedendaags wordt alles steeds duurder en dus ook het kippenvoer. Dit merken we al een tijdje met de kippen die we zelf hier houden. Om de straatkippen hier te laten opgroeien en ook gezonde voedsel te geven zijn we afhankelijk van giften, donaties en de good will van mensen.

Ondertussen blijven we bezig om de kippen te vangen en is de buurt heel blij met ons. De kippen hebben een veilig thuis en de buurt kan straks weer rustig slapen.

 

om de kippen te blijven houden moeten ze eten en verzorging hebben samen met vlas, stro, hooi, water en apotheekkosten. Wij schatten ongeveer €5.000 nodig te hebben om ze een jaar lang een goed gezond leven te kunnen geven.

 

Update 25-09-22

Ondertussen hebben we nog 1 haan  gevangen mama kip en 6 kuiken 

Losse donaties

17-9 -22 Donatie €20, 18-09-22 Donatie €40, Donatie, 23-9-22 €20.-

Anoniem aan teamlid Denice Verkooijen

€ 5

28-09-2022

dakje met Geef-logo
€ 437 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
waarvan € 5 via Geef.nl
8%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×