OK
×

Vervoer voor kwetsbare kinderen ter ere van onze Bruiloft

"Omdat je een kind in nood altijd moet kunnen bereiken" 

Op 28 augustus a.s. hopen Stephan en ik onze relatie van bijna 8 jaar te bezegelen met een huwelijk. 

Wij vieren deze mooie dag in bescheiden kring en verheugen ons er enorm op!

Samen met 2 andere bestuursleden runnen wij met hart en ziel onze ANBI Stichting Bobbi Bear Nederland. Onze stichting werft fondsen voor Operation Bobbi Bear(buitenlandse ANBI-status),  een mensenrechtenorganisatie in KwaZulu Natal, Zuid-Afrika die al meer dan 20 jaar seksueel misbruikte kinderen redt, opvangt en ondersteunt in het verwerkings- en aangifteproces. Zij gebruiken de Bobbi Bear als instrument om de kinderen uiting te laten geven aan hun trauma. De beer speelt ook een grote rol in aangifte- en strafrechtproces als gedeeltelijke verklaring van het kind en dus als gedeeltelijk bewijsmateriaal. 

In dit Youtubefilmpje op onze website legt CEO Eureka Olivier Olivier precies uit wat de beer doet. 

De kinderen die worden gered leven vaak in erbarmelijke omstandigheden in de townships rondom Amanzimtoti, een plaats onder de rook van Durban.

Zuid-Afrika heeft geen betrouwbaar, goed werkend OV, dus kan Operation Bobbi Bear de kinderen in nood slechts bereiken met de auto. Zeker nu, tijdens de Coronacrisis, is de auto van levensbelang. Voedselpakketten die beschikbaar zijn gesteld door Keep A Child Alive worden door Operation Bobbi Bear verdeeld over de allerarmsten. Om dit werk te kunnen blijven doen is een betrouwbare auto echt noodzaak. 

De huidige auto's staan al té lang té vaak stil. Dit staat de continuiteit van het werk in de weg. Bovendien bestaat er een kans dat de Child Safety Officers (CSO's) niet, of niet tijdig ter plaatse kunnen komen met alle gevolgen voor het getraumatiseerde kind tot gevolg.  Maak via deze link kennis met onze CSOś. Zij vormen al 20 jaar een Dreamteam en wij zijn ontzettend trots op hen.

In de Coronacrisis zorgt Operation Bobbi Bear ook voor voedselpaketten die verdeeld worden onder hen die dit het hardst nodig hebben. Door alle ogen en oren in de gemeenschap weten zij precies waar ze moeten zijn. 

Over het werk van Operation Bobbi Bear is een IDFA documentaire gemaakt in 2008, genaamd Rough Aunties. Deze is tegen betaling van een paar euri nog steeds te zien op via deze link.  Afgelopen November waren wij op werkbezoek in Zuid-Afrika. De verslagen van dit bezoek vindt u terug onderaan deze pagina op onze website.  Wij hebben daar met eigen ogen gezien hoe hard er gewerkt wordt aan de drie voornaamste taken van Operation Bobbi Bear: Prevention, Education en Protection. Lees hier hoe er uitvoering wordt gegeven aan deze 3 sleutelwoorden.

Voor onze bruiloft vragen wij dan ook een bijdrage voor een betere auto voor Operation Bobbi Bear.  Zodat de beren naar de kinderen toe kunnen komen. Helpt u mee?  Een mooie kroon op ons werk en onze liefde is voor ons als wij onze droom kunnen waarmaken: Betrouwbaar vervoer voor hulp aan deze getraumatiseerde kinderen. Met een goede 2e hands auto kunnen zij weer verder de komende vijf a 10 jaar. Na onze bruiloft zal, conform de ANBI-eisen, Stephan het bestuur van onze stichting verlaten. Natuurlijk blijft hij ons wel ondersteunen op de achtergrond.

De band met Nederland is ook al meer dan 10 jaar heel hecht. Uit een Nederlandse Crowdfunding opgezet door Nederlandse vrijwilligers is in 2008 het reddingcentrum gebouwd van waar uit Operation Bobbi Bear nog steeds werkt.

Tot slot enkele cijfers:

  • Sinds 2008 10.000 kinderen bereikt via Illovo Tree Sesson, het reddingscentrum of op scholen 
  • Per week ontvangen gemiddeld 200 kinderen een maaltijd onder de Illovo Tree 
  • 30 keer per jaar verschijning in de Rechtbank als getuige of deskundige 
  • Per jaar komen 150 kinderen bij het reddingscentrum binnen voor hulp 
  • Start Illovo Tree Sessions en dus start Operation Bobbi Bear: 1996 
  • Bouw huidige reddingcentrum: 2010 vanuit Nederlandse donaties 

Helpt u ons mee! Doneer uw bijdrage via dit platform & deel deze actie met een kleine aanmoediging van u zelf via uw Social Media! Wij hebben alle hulp nodig om deze actie tot een succes te maken.

Bedankt! Wij wensen u heel veel liefde!

Brigitte Wendelgelst & Stephan de Ruijter.

 

B. Wendelgelst aan teamlid Brigitte Wendelgelst

Ze hebben deze auto echt nodig om de kinderen te kunnen blijven helpen. Veel kinderen zwerven alleen over straat en zijn voor voedsel en veiligheid aangewezen op de Child Safety Officers van Operation Bobbi Bear!

€ 200

30-09-2020

Anoniem aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 10

26-09-2020

Anoniem aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 50

09-09-2020

Faay Vianen aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 100

02-09-2020

P. blonk aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 10

01-09-2020

M. perk Perk aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 10

31-08-2020

Anoniem aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 100

30-08-2020

Anoniem aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 25

29-08-2020

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 3.082 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.500
waarvan € 2.082,50 via Geef.nl
88%
32

donaties

8

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Brigitte Wendelgelst

€ 2.082,50 opgehaald