OK
×

Burgerinitiatief Verbied Fossiele Reclame

Onze maatschappij is al zo verslaafd aan fossiele brandstof. Gezien de schade van fossiele brandstof voor het klimaat is het bizar dat fossiele bedrijven ons nog steeds mogen misleiden en verleiden tot keuzes die ons nóg verslaafder maken? Fossiele reclame en marketing werken de transitie tegen. Zolang fossiele bedrijven de markt kunnen manipuleren, ontstaat er nooit ruimte voor alternatieven. Daarom pleiten wij met een burgerinitiatief voor een wettelijk verbod op greenwashing en fossiele reclame. Net als bij tabak. Als we meer dan 40.000 handtekeningen hebben, moet het parlement ons voorstel in behandeling nemen.

Teken het burgerinitiatief hier!

Meer informatie over de campagne Verbied Fossiele Reclame op onze website.

Volg ons op Facebook en op Twitter!

G. Beauchez aan teamlid Bernhard Karimi

€ 50

01-05-2020

D. van der Toorn aan teamlid Bernhard Karimi

Of het nu om sport, reizen, onderwijs, energietransitie of leed gaat, de fossiele industrie grijpt elk onderwerp aan waarmee ze ons willen laten geloven dat ze het beste voor hebben met de planeet en haar bewoners. Intussen gaat deze industrie voor bijna 100% door met hun destructieve corebusiness,. Alle fossiele brandstoffen moeten uit de grond gehaald worden totdat er niets meer in zit en de laatste druppel verkocht is. Tegen die tijd zullen deze bedrijven pas echt omschakelen naar duurzaam en blijven ze ons tot dan bestoken en manipuleren met misleidende en verleidende reclames. Dat moet stoppen!

€ 10

01-05-2020

dakje met Geef-logo
€ 1.060 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
waarvan € 60 via Geef.nl
21%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Bernhard Karimi
Bernhard Karimi

€ 60 opgehaald

Geen profielfoto
Femke Sleegers
#ShellKnew #ExxonKnew #BPKnew. De olie- en gasmultinationals weten al meer dan 30 jaar dat ze het klimaat kapot maken. En al 30 jaar proberen ze ons een leugen te verkopen waardoor zij zo veel mogelijk geld kunnen verdienen met olie en gas. De samenleving wordt letterlijk ziek van deze misleiding. Daarom pleiten wij voor een verbod op reclame van de fossiele industrie. Doe mee en teken het burgerinitiatief! https://actie.degoedezaak.org/p/burgerinitiatief-verbied-fossiele-reclame

€ 0 opgehaald