OK
×

Mijn klacht is mijn KRACHT!

Jarenlang is mijn leven beheerst door mijn psychische kwetsbaarheid, inmiddels ben ik baas in eigen hoofd en ga ik van mijn klacht mijn kracht maken 💪🏼En daar heb ik jouw hulp bij nodig.

De afgelopen 22 jaar heb ik voor heel wat uitdagingen gestaan. Ik trouwde op mijn 23e met mijn man, maar helaas kreeg hij kanker. Zijn laatste week bracht hij door in het Hospice en de zorg die wij ontvingen was geweldig. Vanaf dat moment wist ik dat ik ooit iets goeds wilde gaan doen met datgene wat ik meegemaakt heb. Inmiddels ben ik bijna 14 jaar en heel wat psychische uitdagingen verder en is de tijd gekomen, dat ik daadwerkelijk ook iets terug kan doen. Ik ga van mijn klacht mijn kracht maken en wil als ervaringsdeskundige (bij de GGZ) aan het werk te gaan.

Een ervaringsdeskundige is iemand die op basis van persoonlijke en collectieve ervaringskennis in staat is deze kennis, in welke vorm dan ook, door te geven aan anderen. Dit kan door middel van individuele cliëntondersteuning, maar ook door het geven van trainingen om bijvoorbeeld met je psychische kwetsbaarheid om te gaan of door het organiseren van lotgenotencontact.

Je kunt echter niet als ervaringsdeskundige aan het werk, zonder dat je daar de nodige opleiding voor hebt. Je ervaring professioneel inzetten om een ander te ondersteunen, dat vergt de nodige kennis, het kunnen omgaan met de verschillende triggers vergt een goede fundering en om breed ingezet te kunnen worden is het noodzakelijk om collectieve ervaringskennis op te doen.

Sinds vorig jaar september ben ik begonnen met diverse trainingen te volgen om ervaringsdeskundige te worden. De eerste 2 onderdelen heb ik afgerond met een certificaat en 24 augustus start ik het laatste onderdeel. Van deze training wist ik niet zeker of ik voldoende kennis zou hebben om daadwerkelijk als ervaringsdeskundige aan het werk te gaan. Van een ervaringsdeskundige van de GGZ hoorde ik dat zij Howie the Harp had gedaan.

Deze opleiding ben ik op gaan zoeken op Google en dit is een opleiding die ik helemaal zie zitten. Ik heb mijzelf aangemeld voor de introductie, deze inmiddels bijgewoond en de bijbehorende workshop gedaan. Afgelopen juni ben ik uitgenodigd voor het selectiegesprek en ben ik aangenomen!

Tot mijn grote verbazing kreeg ik begin juli de uitnodiging van de GGZ om te solliciteren naar de vacature van ervaringsdeskundige. Dit had ik al 3x eerder gedaan en werd toen telkens afgewezen. Omdat ik wel elke keer uitgenodigd werd, maar ook telkens afgewezen werd, heeft mijn jobcoach voorgesteld aan de GGZ om een kennismakingsgesprek met mij af te spreken, zodat wij een inschatting konden maken of ik überhaupt wel door moest gaan op deze weg. En naar aanleiding van dit kennismakingsgesprek werd ik dus uitgenodigd om wederom te solliciteren.

Inmiddels kan ik ook met trots vertellen dat ik al op 2e sollicitatiegesprek bij de GGZ ben geweest. De baan als ervaringsdeskundige komt voor mij nog net iets te vroeg. Er werd mij verteld dat ik absoluut potentie heb om ervaringsdeskundige te worden, echter is mijn fundering nog wat te fragiel. Het is een zware baan en zij zouden het heel jammer vinden als ik, doordat ik nog te weinig deskundigheid heb, uit zou vallen en de baan niet aan zou kunnen. Mijn mogelijke collega’s zouden mij anders graag als hun collega gehad hebben. Dat was natuurlijk een heel mooi compliment en ik ben ontzetten blij dat de GGZ zo goed om haar (mogelijk) personeel denkt.

Ook vertelde ik over Howie the Harp en zij adviseerde mij, om eerst deze opleiding te gaan doen. Deze opleiding bestaat uit 16 weken, 4 dagen per week naar school en 1 dagdeel e-learning en aansluitend 26 weken stagelopen en tijdens die 26 weken, 1 dag per week naar school. De GGZ doet eigenlijk niet aan stageplekken, maar omdat zij veel potentie in mij zien heb ik wel een stageplek gekregen.

Dit betekent volledig groen licht om deze opleiding op 26 november te gaan starten. En dat is ook de reden waarom ik deze crowdfunding actie opgezet heb. Helaas heb ik zelf niet de financiële middelen om deze opleiding te betalen. Ik heb inmiddels ook diverse fondsen aangeschreven, maar ben er ook achter dat het nog niet zo eenvoudig is. Voor het ene fonds moet je op een bepaalde plek wonen, of op een bepaalde plek je studie volgen, bij het volgende mag je niet ouder dan 29 zijn, weer een ander geeft alleen fondsen uit aan studenten die aan de hoge school studeren en bij weer een ander fonds moet je een vluchtelingenstatus hebben.

Ook heb ik geprobeerd om het via de Gemeente en UWV vergoed te krijgen, maar helaas geen positief respons.

Ik had nooit verwacht dat ik op deze manier (of welke andere manier dan ook) om donaties zou vragen voor iets wat ik graag wil. Maar om in de trant van mijn herstel te blijven, ik gun mijzelf deze opleiding en zal daarom ook tot het uiterste moeten gaan om dit voor elkaar te krijgen. Zelfs als dat een crowdfunding actie is.

Het 2e onderdeel van de training die ik reeds gevolgd heb, was het herstelverhaal schrijven. Dus niet je levensverhaal, maar het verhaal hoe ík in herstel gekomen ben en hoe ik dat zo houd. Ik ben ontzettend trots dat ik zover gekomen ben, ik had een paar jaar terug werkelijk nooit, maar dan ook nooit verwacht dat het mogelijk was dat ik zo goed met mijn psychische kwetsbaarheid om zou kunnen gaan. Ik heb mijn herstelverhaal op video opgenomen en als je het interessant vindt, dan kun je deze bekijken via de link Herstelverhaal

Helaas is door de Corona de opleiding uitgesteld tot 4 maart. Dit is een enorme domper, maar ik ga niet stilzitten tot die tijd. Ik ga als vrijwilliger aan het werk bij Dalisay Recovery in de functie als ervaringsdeskundige eetstoornissen. Op deze manier kan ik alvast ervaring op doen en mijzelf klaar stomen voor als de opleiding begint. Ook ben ik als vrijwilliger in de huiskamer van een Omring locatie aan het werk, waar ouderen met dementie wonen.

Alvast enorm bedankt voor het lezen en mochten er vragen zijn, stuur mij dan even een privé berichtje.

 

 

UITLEG KOSTEN:

Opleiding Howie the Harp €5.500

Benzine-/auto-/parkeerkosten €2.500

 

 

 

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 6.638 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 8.000
waarvan € 2.138 via Geef.nl
82%
113

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: D. Schoonderwoerd

Delen

Aan wie wil je doneren?
×