OK
×
Actievoerder
Marieke van Heummen

Trappen voor Cerebrale Parese.

Op 21 juni ga ik de Langste Dag Challenge fietsen om geld op te halen voor onderzoek naar- en behandeling van Cerebrale Parese. Een rondje om de provincie Noord-Holland van ruim 300 kilometer in 1 dag. Waarom? Omdat ik het kan!

 Wat is CP?

Elke dag wordt ergens in Nederland een baby geboren met Cerebrale Parese (CP). CP is een houdings- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen tijdens - of vlak na de geboorte. In de volksmond wordt het ook wel aangeduidt als 'spastisch', waarmee Spastische Cerebrale Parese bedoeld wordt. Dit is de meest voorkomende vorm van CP. Er zijn echter meer vormen van Cerebrale Parese. Alle vormen van CP hebben gemeen dat mensen onder andere moeite hebben met bewegen en evenwicht, maar soms ook met praten, horen en zien. Op volwassen leeftijd hebben veel mensen ook te maken met chronische pijnklachten en vermoeidheid. Fietsen (op een tweewieler) is voor de meeste mensen met CP niet weggelegd.

Meer informatie over Cerebrale Parese vindt u op: https://www.bosk.nl/cerebrale-parese/wat-is-cp/

 Over mij

37 jaar geleden was ik een van de baby’s die geboren werd met Spastische Cerebrale Parese. Op mijn 12de jaar leerde ik, na jaren op een driewieler te hebben gefietst, alsnog fietsen op twee wielen. Dit heb ik te danken aan tomeloze inzet van mijn ouders, die uren met mij aan het oefenen zijn geweest destijds.

Op mijn 33ste ontdekte ik de racefiets. Nu, vier jaar later, realiseer ik mij dat het heel bijzonder is dat ik met meer dan 30 kilometer per uur op dunne bandjes over de Nederlandse fietspaden rij. Die overwinning moet dan ook gevierd worden! Daarom ga ik op 21 juni de uitdaging aan om de Langste Dag Challenge te fietsen. Het geld dat ik daarmee ophaal gaat naar CP Nederland (voorheen de BOSK), de patiëntenvereniging voor mensen met Cerebrale Parese. Zij gaan hiermee onderzoek naar- en behandeling van Cerebrale Parese financieren.

Meer over CP Nederland en de BOSK vindt u op: https://www.bosk.nl/

 

 

 

 

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie