OK
×
Actievoerder
Catelijne Roelofs

Tom en Catelijne voor het St. Kizito Hospital

Wij zijn Tom en Catelijne en wij lopen momenteel stage in het St. Kizito Hospital in Mikumi, Tanzania. Dit doen we als keuzecoschap van de studie geneeskunde. We zijn ontzettend warm en hartelijk ontvangen in het ziekenhuis en we hebben enorm veel mogen zien en meemaken. Het personeel van het ziekenhuis zet zich iedere dag zo goed mogelijk in voor patiënten, ondanks de financiële beperkingen en de weinige middelen. We zien hier regelmatig situaties voorbij komen waar de zorg beperkt wordt door de financiële tekortkomingen. We zouden dan ook graag, met jullie hulp, een bijdrage willen leveren aan de stichting Vrienden van Mikumi. 

Het St. Kizito Hospital is in 1994 opgericht, initieel als Mikumi Health Centre. In 2008 heeft het de officiële status van ziekenhuis gekregen en het St. Kizito Hospital is sindsdien snel gegroeid. De kwaliteit van de zorg en het aantal patiënten blijft toenemen. De stichting Vrienden van Mikumi is al deze jaren al betrokken geweest bij het St. Kizito Hospital. Er reizen regelmatig artsen en verpleegkundigen naar Mikumi om hulp te bieden op de werkvloer, voorlichting te geven en kennis te delen. Ook zet de stichting zich in voor het verbeteren van de zorg in het ziekenhuis door het leveren van middelen en apparatuur en de bouw van nieuwe afdelingen. Zo is er in 2013 bijvoorbeeld een nieuwe verlosafdeling geopend en staat nu de bouw van een Intensive Care en Emergency Department op de planning. Daarnaast financieren zij het onderwijs van het personeel en hun kinderen middels het child support project, leveren ze schoolspullen en zijn ze op dit moment bezig met de bouw van een school voor verlos- en verpleegkundigen. De stichting investeert tevens in de ontwikkeling van het eigen personeel door de vervolgopleidingen tot bijvoorbeeld fysiotherapeut of neonatologie verpleegkundige te betalen. Natuurlijk een fantastisch doel om te steunen en, zeker nu we hier geweest zijn, een doel waarvoor we zo veel mogelijk geld willen ophalen! Aan het eind van onze stage willen we het bedrag graag doneren aan de stichting. Elke donatie, groot of klein, wordt enorm gewaardeerd en is zeer welkom voor het ziekenhuis! 

Alvast heel erg bedankt! Asante sana! 

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 1.349 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.500
89%
58

donaties

0

dagen te gaan

De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: CG Roelofs

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Catelijne Roelofs

€ 1.349,50 opgehaald