OK
×
Actievoerder
Sophie Jansen

The Ride voor Zebra-Zorg

Volg hier mijn tocht! Kopieer de link en lees daaronder het verhaal:

https://livetrack.garmin.com/session/ccaa9a02-78b7-4f12-9f81-90bd85ba02f1/token/142276BD4626AABCD725C05CCDFFF256

IT GIET OAN!

Hoi allemaal, ik ben Frank. Ik ben ongeveer 3 jaar geleden begonnen als vrijwilliger bij Stichting Zebra-Zorg waar kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende ondersteuningsvragen welkom zijn om deel te nemen en bij te dragen aan een gevarieerd boerderijprogramma. In de afgelopen tijd ben ik steeds meer onder de indruk geraakt wat deze plek voor mensen betekent. Bij Zebra-Zorg kan iedereen zichzelf zijn en dat is mooi.

Maar, ik vind dat de deelnemers nóg meer verdienen. Soms hebben deelnemers kwaliteiten die ze alleen met extra steun kunnen benutten of is er net iets meer nodig om een onzekerheid of ander obstakel te overwinnen. In die situaties is individuele hulp naast de groepsbegeleiding vaak precies wat nodig is. Ik zie deelnemers dankzij deze gerichte aandacht blij worden en uit hun schulp kruipen. En zeg nu zelf: 'iets doen wat uit jezelf komt, beter is er toch niet?'

Helaas kan niet iedere deelnemer deze intensieve begeleiding krijgen. De individuele begeleiders moeten apart ingehuurd worden en daar is steeds vaker geen geld voor. De zorgbudgetten schieten regelmatig tekort. Dat voelt heel oneerlijk en ik wil proberen om hier wat aan te doen.

Zebra-Zorg is het hele jaar open. Voor € 3.000 kan Zebra-Zorg het hele jaar iedere week een deelnemer extra helpen.

Hoe ik dat wil doen: ik ga mezelf helemaal tot het uiterste drijven om geld in te zamelen. In juni 2022 zal ik meedoen met een fietstocht en ik hoop dat veel mensen mij willen sponsoren. De tocht gaat van Zuid-Frankrijk terug naar Limburg. Voor de wielerliefhebbers: van de Mont Ventoux naar de Cauberg in 8 dagen! Een afstand van ca. 1.300 km met onderweg vele bekende en onbekende alpenreuzen:

https://www.the-ride.cc/route

Zwaar wordt het, dat is zeker. Maar, moeilijke momenten doorkomen wordt makkelijker wanneer ik voor ogen houd dat ik met mijn krachtinspanning iets moois kan betekenen voor deelnemers van Zebra-Zorg. Dus, draag je dit doel een warm hart toe, help mij dan om deze monstertocht uit te rijden en doneer! Het bedrag maakt niet uit. Iedere euro is er eentje en iedere euro wordt alleen voor dit doel gebruikt.

Ondertussen ben ik natuurlijk al lang gestart met mijn training. Ik zet alles op alles om er een mooie tocht van te maken en houd jullie natuurlijk op de hoogte!

Groeten van Frank

Zebra-Zorg Boerderij logo 2

Zebra-Zorg Boerderij

Zebra-Zorg is zorg met een -streepje- extra!

Aan de rand van het dorpje Vogelenzang, in de directe omgeving van Haarlem, beheert Stichting Zebra-Zorg een prachtig gelegen boerderij. Kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende ondersteuningsvragen zijn 6 dagen per week welkom om deel te nemen en bij te dragen aan een gevarieerd boerderijprogramma midden in de natuur.

Een vast team van beroepskrachten geeft  met veel enthousiasme vorm aan de dagelijkse begeleiding. Het team werkt nauw samen met vakspecialisten van diverse disciplines en laat zich in de praktische uitvoering dankbaar ondersteunen door vrijwilligers, stagiaires en oproepkrachten.

Dankzij uw hulp een streepje extra

Hoe dat zit?

Simpel: de zorgbudgetten worden bij Zebra-Zorg voornamelijk besteed aan de dagelijkse zorg die geboden wordt door deskundige en ervaren medewerkers met een warm hart.  Alle medewerkers van Zebra-Zorg, inclusief de directieleden, zijn nauw betrokken bij de opvang, ontwikkeling en bij het herstel van de deelnemers. Dankzij de kleinschalige aanpak, voldoende personeel en gastvrije groene omgeving voelen kinderen en jongeren zich werkelijk welkom, gezien en gewaardeerd. 

Voor wat betreft het onderhoud van de boerderij, de aanschaf van gereedschappen, de dierzorg, projecten, activiteiten en sport- en spelmaterialen blijft de hulp van derden onmisbaar. Sponsors en donateurs maken waardevolle streepjes extra mogelijk.

Kijk voor het laatste nieuws op https://www.facebook.com/ZebraZorg/

 www.zebrazorg.nl

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 4.416 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
147%
135

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Sophie Jansen

€ 4.416,48 opgehaald