OK
×
Actievoerder
Maite Van Gerwen

Stierenrennen? Ik ren liever zelf!

Zeg ook NEE tegen stierenrennen door mij te laten rennen!

Meer dan 50 stieren op gruwelijke wijze gedood

Vanaf zaterdag 7 juli jl. vonden de stierenrennen in de Spaanse stad Pamplona weer plaats. Tijdens dit jaarlijks evenement, dat onderdeel vormt van de feesten ter ere van San Fermin, kwamen dit jaar meer dan 50 stieren op gruwelijke wijze aan hun einde. Acht dagen lang vonden er stierenrennen plaats met telkens 6 stieren. De stierenrennen worden gezien als onschuldig vermaak met dieren, maar niets is minder waar. De stieren worden opgejaagd door de mensenmassa en rennen onder stressvolle omstandigheden door de drukke straten van de Spaanse stad Pamplona. In de avond worden ze in de arena tijdens het stierengevecht op brute wijze gedood. Al tijdens de stierenrennen raken veel stieren gewond. Op de eerste dag van de feesten vindt er bovendien een rejoneo plaats, een stierengevecht met stieren die vanaf een paard worden bevochten. Naast de stieren die worden gedood, raken daarbij doorgaans veel paarden gewond.

CAS International wil hier een einde aan maken

Het evenement in Pamplona is al erg genoeg, maar dit vormt slechts één van de meer dan 17.800 wrede feesten met stieren die in Spanje jaarlijks plaatsvinden. De stieren overleven deze feesten niet: ze worden tijdens het feest gedood of direct erna naar het slachthuis gebracht. Hoewel het stierenvechten ook in Spanje gelukkig steeds meer wordt gezien als iets controversieels, houdt de Spaanse regering het stierenvechten nog steeds in stand. Bovendien komen Europese landbouwsubsidies terecht bij het stierenvechten.   

Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International), waar ik bestuurslid van ben, wil een einde aan stierengevechten en andere ‘culturele’ evenementen die dierenleed tot gevolg hebben. Hier vallen ook de stierenrennen in Pamplona onder. Op vrijdag 6 juli jl. organiseerde CAS International nog een stille-actie op de Dam in Amsterdam tegen de stierenrennen in Pamplona.

Ik ren voor de stieren!

Op zaterdag 1 september a.s. ga ik 12 km rennen voor de stieren tijdens de hardloopwedstrijd ‘Bunniks Mooiste’. Zeg ook nee tegen stierenrennen door mij te laten rennen! Voor elke euro kan ik 10 meter rennen (10 euro = 100 meter). Hoeveel meter sponsor jij? Met jouw bijdrage steun je CAS International in haar strijd tegen stierenvechten en stierenrennen. Lees hier meer over het belangrijke werk dat CAS International doet.

Foto: CAS International, de geredde stier Marius. 

P. Rooymans

€ 15

04-09-2018

A. Toussaint

€ 10

04-09-2018

Anoniem

€ 5

01-09-2018

Anoniem

€ 10

01-09-2018

M. Ypma

Go Maite!

€ 20

01-09-2018

M. Groen

€ 10

01-09-2018

Anoniem

€ 10

01-09-2018

A. Noordermeer

€ 10

01-09-2018

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
dakje met Geef-logo
€ 1.240 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
103%
81

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Maite Van  Gerwen
Maite Van Gerwen

€ 1.240 opgehaald