OK
×
Actievoerder
Stichting Walk On

Stichting Walk On - 4 Mijl - Dennie Jager

Op zaterdagavond 18 oktober 2014 reed ik op mijn brommer naar huis. Het bijbaantje in de bloemen zat erop. Ik was bijna thuis toen ik in een straatje van rechts de koplampen van een auto zag. Ik kon er nog makkelijk voor langs, maar keek toch over mijn schouder, daardoor veranderde ik van richting, knalde tegen een stoep, vloog over mijn stuur en zo met mijn lichaam tegen een kastje van een provider.

Zelf kan ik mij nog weinig herinneren van de klap. Alles ging zo snel dat mijn hersenen de situatie niet konden plaatsen. Ik kan mij nog een paar dingen herinneren: het rijden op de brommer, een harde klap op mijn hoofd, de mensen die geschokt om mij heen stonden. Ik kan nog vaag horen: ‘hou zijn hoofd vast hij heeft zijn nek gebroken en iemand bel 112!’ Twee ambulances en een traumahelikopter verschenen snel ter plekke. Ik word voor mijn gevoel in een formule 1-snelheid met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. En toen werd alles zwart......

'Gelukkig, hij is wakker', is het eerste wat ik hoorde. Ik wist niet meer welke dag het was, waar ik was en hoe ik daar kwam, maar ik dacht al snel aan Avebe, waar ik als MBO-student in mijn examenjaar stageliep. Ik zag vaag mijn moeder en zei gelijk: 'Je moet Mark bellen, want ik kom maandag niet op het werk'. Al snel werd mij verteld dat ik een dwarslaesie had. En dat mijn leven op dat moment er heel anders uit ging zien voor mij.

Ze zeggen dat je na zo'n crash drie dingen moet doen: accepteren, ermee leren omgaan en doelen stellen. Maar accepteren, dat kan ik niet. Ik heb maar één doel: ik wil weer lopen. Wat mogelijk is! Je googlet je suf, op zoek naar een oplossing. Gelukkig zijn er hoopvolle onderzoeken gaande naar herstel van een dwarslaesie, maar dat kan nog een poosje duren. Er is een alternatief om te kunnen lopen, namelijk een exoskelet. Een robotpak wat voor jou loopt. Vandaar dat ik ook ambassadeur ben geworden voor de stichting Walk On. Omdat ik geloof dat mensen met een dwarslaesie ooit weer kunnen lopen.

 

Lopen voor het goeie doel!

Stichting Walk On is dit jaar het goede doel geworden van de 4 Mijl van Groningen. Een geweldige kans om het exoskelet bekender te maken bij de mensen en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een tweede exoskelet, waar we meer mensen met een dwarslaesie de kans kunnen geven om weer te gaan lopen.

Ik heb voor mezelf het doel gesteld om de 4Mijl4You van Groningen deels te gaan lopen in een exoskelet. Hierin wil ik stichting Walk On helpen met het realiseren van het tweede exoskelet, omdat ik uit ervaring weet hoeveel het exoskelet voor mij heeft betekend. Hiervoor is dus geld nodig en daar loop ik voor!

 

Dennie Jager

Anoniem

€ 10

15-10-2019

Anoniem

€ 5

13-10-2019

B. Luijendijk

Heel veel succes Dennie!

€ 15

13-10-2019

R. Niehof

€ 25

13-10-2019

A. Boels

€ 25

13-10-2019

B. van den Akker

€ 5

13-10-2019

H. Kouwenhoven

Zet em op topper!!

€ 10

11-10-2019

A. Bouwman

Heel veel succes.

€ 15

11-10-2019

1
2
3
4
5
dakje met Geef-logo
€ 1.110 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
111%
34

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Stichting Walk On

€ 1.110 opgehaald