OK
×
Actievoerder
Eline Herrema

Steun stichting 'La Sonrisa Naranja'!

Hieronder nog wat meer informatie over Fundacion Sonrisa Naranja:

De stichting Sonrisa Naranja is in 2008 opgericht door de Nederlandse dokter Els van der Linden en haar Ecuadoraanse man Gonzalo Bonilla. Het medisch centrum van de stichting bevindt zich in een van de buitenwijken van Guayaquil, waar de socioeconomische omstandigheden verre van optimaal zijn. De situatie is door de coronacrisis verder verslechterd omdat veel mensen hun werk zijn kwijtgeraakt, veel kinderen zijn gestopt met studeren en daardoor de aanwezigheid van criminaliteit en drugs zijn toegenomen. 

In deze wijk voorziet de Fundacion Sonrisa Naranja in medische zorg aan ongeveer 400 patienten per maand. Dagelijks zijn de verloskundige, arts en tandarts aanwezig. Daarbij is er een laboratorium, een apotheek en worden er echo´s gemaakt. Eenmaal per week zijn er consulten met een voedingsdeskundige, psycholoog, logopedist en fysiotherapeut beschikbaar. Daarnaast organiseert de stichting sociale projecten zoals voedselpakketten tijdens de pandemie, uitjes voor kinderen, een jaarlijks kerstfeest en consulten in samenwerking met de plaatselijke universiteit.

In het komende jaar wil de stichting hun diensten uitbreiden naar een andere buitenwijk van Guayaquil: Chongon. Op dit moment is er een optie op een kavel waar in de toekomst een nieuw medisch centrum opgebouwd zal worden. Het nieuwe medisch centrum zal dezelfde diensten aanbieden als in de hoofdvestiging. Hierdoor kan de stichting in de toekomst nog meer medische zorg bieden, waar deze het hardst nodig is.

De komende 2 maanden zullen wij (Eline en Jana) coschappen lopen in de stichting, waarbij wij persoonlijk een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de medische status van patiënten. Wij zullen patienten zien, diagnoses vaststellen, recepten schrijven en patiënten motiveren voor hun behandeling. Verder zullen wij meehelpen met voorlichting van patienten dmv publicaties op de social media van de stichting en als de taal het toestaat, kleine presentaties geven in de wachtkamer met het oog op preventieve zorg (denk aan informatie rondom gezonde voeding, voorkomen van hart en vastziekten, seksuele gezondheid). 

J. Chateau

€ 10

02-09-2022

E. van der Molen

Toppers!

€ 10

31-08-2022

M. Eissens

€ 50

28-08-2022

S. van den Berg

Alle kleine beetjes helpen!!!🫶🏼

€ 10

26-08-2022

J. Heeringa

€ 100

25-08-2022

M. Boon

Heel veel succes gewenst en blijf gezond

€ 25

25-08-2022

S. Roussel

€ 20

24-08-2022

M. van den Berg

klein maar fijn, hoop dat het wat helpt lien ❤️

€ 10

24-08-2022

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 605 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 700
86%
29

donaties

49

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: EM Herrema

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Eline Herrema

€ 605 opgehaald