OK
×
Actievoerder
Mischa van Zijl

Stap in voor vlinderkinderen

Steek je duim omhoog, lift mee en geef voor Stichting Vlinderkind.

‘Ik wil iets doen voor Awa, een vlinderkindje’

“Het grijpt mij heel erg aan”, zegt Mischa van Zijl, meewerkend teamleider Techniek bij het Servicebedrijf Watergraafsmeer waar de NS treinen onderhoudt. “Ik wil graag iets voor het kindje van mijn collega doen.” Wat is het geval: Vorig jaar augustus is Awa geboren. Een prachtig meisje. Mischa’s collega en zijn vrouw zijn dan ook de koning te rijk. Maar al meteen blijkt dat er iets met Awa aan de hand is.

Mischa: “Awa heeft Epidermolysis Bullosa. Dat is een ongeneeslijke huidaandoening. Ze krijgt bij het minste of geringste al blaren op haar huid. Op haar gezichtje, op haar buikje, echt overal. De blaren kunnen al ontstaan door kleding, maar ook zelfs door aanraking.” Kinderen met deze aandoening worden ook wel vlinderkinderen genoemd omdat hun huid zo teer is als vlindervleugels. “Het leven van mijn collega staat op z’n kop. De ziekte van Awa heeft een hoop impact op zijn gezin. Het kost veel energie en nachtrust. Ze moeten vaak naar het ziekenhuis, ook zelfs naar Groningen wat voor hen ver weg is. Awa krijgt sondevoeding, haar ouders moeten altijd alert zijn en haar blaren en daardoor ontstane wonden verbinden. En ondertussen zien ze hoeveel pijn hun dochtertje heeft en staan ze er machteloos bij. Dat lijkt me zo moeilijk.”

‘Wat kan ik voor haar doen?’ was de vraag die steeds door Mischa's hoofd ging. “Uiteindelijk denk ik dat ze het meest geholpen is wanneer er veel onderzoek gedaan wordt naar haar aandoening. Daarom heb ik samen met mijn vrouw en twee goede vrienden een idee bedacht en hulp ingeroepen van onze Fiat 500 club. We gaan geld inzamelen voor Stichting Vlinderkind, die zich inzet voor een draagbaar leven met deze aandoening en voor onderzoek ernaar. Op zondag 26 september organiseren we een Goededoelenrit met ruim 30 Fiatjes.

In aanloop ernaartoe staan wij op zaterdag 18 september met onze leuke Fiat 500 oldtimer auto's bij de stations Utrecht Terwijde, Hilversum Mediapark en Bodegraven. We bieden een lift aan in onze auto’s. We hopen natuurlijk dat er veel mensen met ons mee willen rijden en dan als bedankje een gift doen voor Stichting Vlinderkind. Hiermee helpen we Awa en andere vlinderkinderen.”

Kun je niet op zaterdag 18 september meerijden, maar gun je Mischa – en daarmee Awa- een succesvolle actie, dan kun je ook via deze pagina doneren.

 

Anoniem aan teamlid Mischa van Zijl

€ 50

17-10-2021

Anoniem aan teamlid Mischa van Zijl

€ 25

15-10-2021

Anoniem aan teamlid Mischa van Zijl

€ 10

14-10-2021

Anoniem aan teamlid Mischa van Zijl

€ 10

14-10-2021

Anoniem aan teamlid Mischa van Zijl

€ 10

02-10-2021

Anoniem aan teamlid Mischa van Zijl

€ 25

26-09-2021

Anoniem aan teamlid Mischa van Zijl

€ 10

25-09-2021

Anoniem aan teamlid Mischa van Zijl

€ 5

22-09-2021

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
dakje met Geef-logo
€ 1.754 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.500
70%
75

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Mischa van Zijl
Mischa van Zijl

€ 1.754 opgehaald