OK
×
Actievoerder
Tineke Veenstra

Stamceltherapie in Colombia

Ik ben Tineke, 29 jaar en ik woon sinds twee jaar in Curaçao. Ik ben in 2017 geëmigreerd. Dit omdat ik in Nederland al 10 jaar erg ziek was. Inmiddels had ik ondervonden dat het Caraïbisch klimaat mijn lijf goed deed. Ik wilde zo graag een beter leven dus ik gaf alles op en vertrok naar Curaçao.
 
Wat heb je dan?
In 2007, ik was 17, werd ik gediagnosticeerd met het Syndroom van Sjögren. Net op een moment dat juist het leven aan je voeten zou moeten liggen. Syndroom van Sjögren is een systeemziekte. Dit betekent dat je lijf zichzelf aanvalt. Ik kreeg chemo en heel veel andere zware medicatie om de ziekte onder controle te krijgen. Ik moest stoppen met mijn bijbaantje en sport. Sociale contacten werden minimaal en uiteindelijk moest ik zelfs mijn hbo-opleiding opgeven. Ik ben sinds 2009 volledig afgekeurd. Mijn voornaamste klachten zijn dagelijks heftige vermoeidheid en erge pijn in mijn spieren en gewrichten. Iets simpels als een dagje uit met een vriendin moet ik zo plannen dat ik een dag vooraf rustig aan doe en één of twee dagen erna ook. Dit betekent voor mij dat ik twee of drie dagen in bed lig of Netflix kijk vanaf de bank. Als ik dit negeer mondt dit uit in een terugval waarin ik weken klokjes rond slaap en niet veel meer kan dan dat. In Nederland heb ik verschillende ziekenhuizen en vele artsen bezocht. Allerlei behandelingen uitgeprobeerd maar na een paar jaar werd me verteld dat ik de situatie moest accepteren zoals die is. Dat dit mijn leven is maar ik wil dat niet accepteren!
 
Hoe gaat het nu?
Net aangekomen in Curaçao leek het een stuk beter met me te gaan. Helaas namen de voordelen van het klimaat na een half jaar al sterk af. Inmiddels ben ik bijna terug op het niveau wat ik had toen ik uit Nederland vertrok.
 
Stamceltherapie in Bogotá, Colombia
Onverwachts kwam er een bijzondere arts uit Colombia op mijn pad. Na 12 jaar word je heel kritisch naar artsen toe. ‘Oké wat heeft deze nou weer bedacht?’, was mijn eerste gedachte. Later in het gesprek bleek ik in jaren niet zo’n kundige arts gesproken te hebben en ben ik erg enthousiast over de aangeboden stamceltherapie. Er zijn al meer patiënten van Curaçao naar de kliniek geweest en zij zijn optimistisch. Voor deze behandeling moet ik 3 weken naar Colombia. Eerst detoxen en vervolgens verzamelen ze, door middel van een beenmergpunctie, mijn stamcellen. Deze worden in aantal vermeerderd en krijg ik verdeeld over 2 infusen terug. Een paar maanden later krijg ik nog een infuus met stamcellen. Helaas kan deze therapie mij niet genezen maar de hoop is wel dat het mijn kwaliteit van leven kan verbeteren.
 
Let’s do this!
Ik heb de nodige research gedaan. Mijn Nederlandse artsen gesproken maar ook artsen uit Amerika. Zij denken dat het ’t proberen waard is. Het probleem is dat ik het geld niet heb om de kliniek, de tickets en het verblijf te betalen. Voor het totale plaatje heb ik ongeveer €8500 nodig. Als ik kon werken ging ik per direct aan de slag om het geld bij elkaar te krijgen. Dit kan ik helaas niet meer…
Wil jij mij naar Colombia helpen?
 
Mijn dank is groter dan groot!

Liefs, Tineke
Volg mij via: www.tinekeveenstra.nl

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie