OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

St. Dierenhulp zonder Grenzen Int- Kreta

St. Dierenhulp zonder Grenzen werd gevraagd iets te kunnen doen voor Kati, een arts op Kreta, zij helpt veel dieren. Haar leven is , naast de zorgen voor haar gezin, zorgen voor zwerfdieren op straat en in haar kleine shelters, puppy’ s of de kittens de fles geven doet zij thuis. Elke dag gaat zij ‘s ochtends vroeg op pad om roedels honden van eten te voorzien en indien nodig medicijnen. Als zij dit niet doet krijgen ze geen eten. Er zijn verschillende roedels op straat, wat gevaarlijk kan zijn voor de honden, er wordt regelmatig een hond aangereden en/of vergiftigd. Elke dag als ze onderweg is, is ze weer gestrest of alle honden er nog zullen zijn. Vaak vindt Kati onderweg nog kittens of puppy’s, of achtergelaten honden. Ook die zal ze dan weer verzorgen.

 

Maandag 27 september werd het Griekse eiland Kreta in de ochtend getroffen door een aardbeving van 6.0 op de schaal van Richter. Vele zware naschokken volgden hierop. Onze collega’s op Kreta en de dieren hebben geen verwondingen opgelopen, wel was er sprake van beschadigingen in de shelter. Afrasteringen en hondenhokken zijn beschadigd.

Dinsdag 12 oktober was er geen sprake van een naschok, de beving was erger dan de vorige keer, namelijk 6.4.

De shelters ( twee )  zijn beschadigd, de honden waren geschrokken maar niet gewond.  De “oude” shelter is ook nog in gebruik, de afrasteringen hiervan zijn ook kapot.  Hondenhokken zullen gerepareerd moeten worden, daar zullen meer stabiele middelen voor gevonden moeten worden. De hoop is dat het niet snel gaat regenen. Onze collega was zo trots op de nieuwe plek voor een shelter.  Voor de reparaties is  geen geld. Het grootste probleem is de aankoop van het voer,  de dieren krijgen nu pasta met botjes en vel. Dit kan natuurlijk niet, maar helaas reiken de financiële middelen niet. Bij lange na niet. De ( zwerf )honden en katten krijgen praktisch geen droogvoer. Ook zijn er nog kittens die gevoerd moeten worden met de fles. De omstandigheden zijn erg moeilijk, maar stoppen komt niet in de vrijwilligers op. Nooit! De beste oplossing zou kunnen zijn om de  nieuwe shelter in tweeën  te  delen en de honden van de oude shelter naar de nieuwe te verhuizen. 

Er zijn sowieso meer omheiningen nodig omdat enkele honden worden overgenomen van mensen die hun hond(en) aan een korte ketting binden, als gevangenen.

 Ook zijn er erg veel katten, daar is veel voer voor nodig, omwonenden gaven de katten wel te eten maar de aardbevingen kan dit niet meer.

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

11-02-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 5

11-02-2022

M. boom aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

11-02-2022

G. janssen Janssen aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

25-01-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 5

25-01-2022

C. hage Hage aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

25-01-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

25-01-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

25-01-2022

1
2
3
dakje met Geef-logo
€ 405 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
8%
18

donaties

225

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 405 opgehaald