OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

St. Dierenhulp zonder Grenzen Int- Baby Chimps in Liberia

St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal steunt en helpt Liberia Chimpanzee Rescue & Protection

 

LCRP is het eerste en enige opvangcentrum voor chimpansees in Liberia dat chimpansees redt die het slachtoffer zijn van de illegale handel in bushmeat en huisdieren. Meer dan 70 verweesde chimpansees, bijna allemaal onder de vijf jaar, worden verzorgd door LCRP. Elke maand worden meer chimpansees in gevangenschap in beslag genomen, waardoor de handhaving van de natuurwetten van Liberia mogelijk is. Zonder de mogelijkheid om wilde dieren in beslag te nemen, kunnen autoriteiten chimpansees niet beschermen en behouden.

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal & Liberia Chimpanzee Rescue & Protection

Voor iedere babychimpansee die verkocht wordt als huisdier worden minstens 10 andere chimpansees vermoord.  Het is noodzaak dat wij ons meer bewust worden van het feit dat ook chimpansees het slachtoffer worden van illegale (huisdieren) handel, bushmeat en dat  moederchimpansees en andere familieleden op brute wijze vermoord worden door stropers. Een chimpansee is  geen huisdier en mag dit ook nooit worden.  De illegale handel in wilde dieren is een groot onderschat probleem.

Iedereen zal waarschijnlijk hetzelfde reageren bij het zien van een foto van een jonge chimpansee: "oh, wat lief en schattig." Deze kleintjes horen niet in een sanctuary te zijn, maar in het wild met hun moeders. LCRP is geboren uit noodzaak en heeft getraumatiseerde weeschimpansees geholpen. Allen hebben zorg nodig, die veel liefde en toewijding van verzorgers vereist. Babychimps worden in erbarmelijke omstandigheden vastgehouden door inwoners, in een kleine kooi, vaak met een grote ketting om hun nek. Maar ook worden ze naar het buitenland gesmokkeld. Een babychimp levert veel geld op, geld waar veel bloed aankleeft. En wat is het lot van een chimpansee als hij/zij te groot of volwassen is geworden?

De  chimpansee moet worden gered voor uitsterven, zij moeten in het wild kunnen leven. Daar kunt u op afstand mee helpen, door een financiële bijdrage te doneren . Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal wil de LCRP helpen, de toekomst van chimpansees ligt in hun handen. Laten wij hen ook in onze handen nemen. Als organisatie zonder grenzen behoren ook deze, aan ons nauw verwante, dieren tot een groep die onze hulp nodig heeft.

 

Het redden van chimpansees in nood,  om wilde chimpansees wild te houden.

 

M. Sman aan teamlid Ria Kuurman

€ 75

24-12-2022

R. Wijnands aan teamlid Ria Kuurman

€ 50

11-11-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 5

03-08-2021

dakje met Geef-logo
€ 1.130 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
waarvan € 130 via Geef.nl
22%
3

donaties

772

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 130 opgehaald