OK
×

Draag bij aan de nieuwe CD Slavic Rhapsody - Ciconia Consort

Tijdens de lange corona lockdowns waarin we niet konden optreden voor publiek, heeft Ciconia Consort achter de schermen hard doorgewerkt. Zo werden onder andere de CD’s American Pioneers en Rheingold opgenomen en uitgebracht. Dat was mede mogelijk met een bijdrage via crowdfundingacties. Heel veel dank voor uw support! Ook maakte Ciconia al een begin met opnames voor de volgende CD. In oktober 2022 toert Ciconia met het concertprogramma Slavische rapsodie door Nederland en zal het orkest de studio in gaan om de CD Slavic Rhapsody te voltooien. Met deze vierde CD bij het label Brilliant Classics presenteren we in maart 2023, als bekroning van het tienjarig jubileum van het orkest, onze eerste vier-landen-CD-box met Franse, Amerikaanse, Duitse en Tsjechische muziek voor strijkorkest. Dankzij de wereldwijde verspreiding van de CD’s door Brilliant Classics, ontving Ciconia lovende recensies vanuit alle hoeken van de wereld en is Ciconia op radiozenders te horen van Australië en Taiwan tot de VS. Naast deze erkenning en naamsbekendheid willen we natuurlijk ook dat onze trouwe fans thuis van deze muziek kunnen genieten.

Op de CD Slavic Rhapsody staan naast enkele onbekendere werken van Martinů, Suk en Smetana, de Suite voor strijkers van Janáček en Strijkersserenade van Dvořák. Ciconia maakt zich zowel met concertprogramma’s als CD-opnames altijd sterk voor muziek die onterecht maar zelden wordt uitgevoerd en vaak niet eerder op CD verscheen, maar nu waagt het orkest zich ook aan de zeer bekende, prachtige Strijkersserenade van Dvořák. Ciconia nam dit werk al in juni 2021 op en dirigent Dick van Gasteren denkt met de interpretatie en uitvoering een interessante bijdrage te kunnen leveren aan de al bestaande opnames. “Hoewel de werken van Janáček en Dvořák respectievelijk suite en serenade worden genoemd, ademen deze werken heel duidelijk de sfeer van het rapsodische. Onderliggende improvisatie, contrasterende stemmingen en op volksmelodieën gebaseerde thema’s, met melancholie en folklore als ingrediënten. Deze rapsodische herkomst, zo kenmerkend voor de Slavische cultuur, is in de interpretatie door Ciconia duidelijk te horen.” Bij het uitbrengen van Slavic Rhapsody wordt, om dit seizoen extra feestelijk te besluiten, een speciale lustrum-CD-box ontworpen. (French Music for String Orchestra (2018), American Pioneers (2020), Rheingold (2022) en Slavic Rhapsody (2023).

Steun Ciconia Consort bij de nieuwe CD!

Net als bij onze vorige cd’s hopen we dat u deze productie zou willen ondersteunen. Een CD opnemen is natuurlijk een kostbare aangelegenheid. Een gedeelte van deze kosten willen wij graag financieren middels deze crowdfundingsactie. Helpt u mee om onze CD te kunnen realiseren? U kunt zelf bepalen welk bedrag u wilt schenken en wij zijn u erkentelijk voor iedere donatie. Indien u uw mailadres achterlaat, willen en kunnen wij u bedanken voor uw donatie en geven we u er graag iets voor terug. Zo kunnen we u bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen bieden in de opnamestudio.

-Bij een donatie van € 50 of meer, ontvangt u een gesigneerde CD.

-Bij een donatie van € 100 of meer, ontvangt u twee vrijkaarten voor een concert van Ciconia Consort naar keuze en de gesigneerde CD.

-Bij een donatie van € 150 of meer, ontvangt u twee vrijkaarten voor een concert van Ciconia Consort naar keuze de complete, gesigneerde lustrum-CD-box.

-Bij een donatie van € 250 of meer, wordt u uitgenodigd om de CD opnames in Schiedam bij te wonen. Daarnaast ontvangt u bovenstaande voordelen.

-Bij een donatie van €1.000 of meer, ontvangt u vier vrijkaarten voor een concert van Ciconia Consort naar keuze en wordt u uitgenodigd om de CD opnames in Schiedam bij te wonen. Daarnaast ontvangt u bovenstaande voordelen.

-Bij een donatie van € 2.500 of meer verzorgen enkele musici van Ciconia Consort een concert bij u thuis. Daarnaast ontvangt u alle bovenstaande voordelen.

Voor bedrijven is het ook mogelijk een donatie te doen. Dankzij de culturele ANBI-status van het Ciconia Consort is uw gift via GEEF.nl fiscaal aftrekbaar. Wilt u een bewijs van uw gift ontvangen, neemt u dan contact op via info@ciconiaconsort.nl

Namens alle musici dank voor uw steun Dick van Gasteren - dirigent, Ellen Vergunst - zakelijk leider en Klaas de Vries - voorzitter bestuur

CD-recensies:

Südwest Presse “Die zumeist jungen Musiker sind mit einer Begeisterung bei der Sache, die sich sofort auf den Hörer überträgt.”

Musicweb International “On its CD debut, Ciconia Consort and Dick van Gasteren excel. They show an authenticity that feels totally at the service of the music. Its impressive unity and full string tone provide an ideal foundation for the alliance between attention to form and appreciation for the coloration of the writing.”

Record Review, BBC Radio 3 “I think it is a lovely sound, it’s beautifully played. There is a lot of definition and finesse to it. And it is very expressive in the lyrical moments. And there is quite a bit of bite in the modern works that we hear on this CD as well. I think it’s very nicely done.”

Den Haag Centraal “Wagner vormt het hoogtepunt van de cd, met zijn hoogromantische ‘Wesendonck Lieder’. […] Ciconia en Strobos maken er onder leiding van Dick van Gasteren een belevenis van. We lijden samen met Richard en Mathilde aan de oevers van de Zürichsee.”

 

CICONIA CONSORT

Ciconia Consort bestaat sinds het concertseizoen 2012/2013 en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Het professionele orkest, een internationaal gezelschap van jonge topmusici, speurt regelmatig naar onbekende meesterwerken en brengt deze vaak voor het eerst op de Nederlandse concertpodia. Ciconia Consort ontvangt door bijzondere thematische concerten op hoog artistiek niveau nationale en internationale erkenning. Inmiddels bracht het ensemble vier internationaal gelauwerde cd’s uit die regelmatig zijn te horen op internationale radiostations zoals ABC Classic (Australië), het Duitse SWR2 en de Britse BBC. Op Radio 4 is het orkest regelmatig te horen in programma’s zoals Avondconcert, Vrije Geluiden, Muziekfabriek, Diskotabel en Muziekwijzer. In het voorjaar van 2021 werd een live televisie-registratie verzorgd door de NTR met het programma De weg naar Hollywood, die diverse malen op NPO2 Extra werd uitgezonden.

W. Landheer aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

€ 50

13-12-2022

P. Tesselhoff aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

€ 75

08-12-2022

J. van Eijk aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

Afgelopen zaterdag genoten van de Scandinavische wintersprookjes in Ede.

€ 100

30-11-2022

J. Ros-Papsikova aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

Na een schitterend concert afgelopen zondag!

€ 75

16-11-2022

N. de Casparis aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

Genoten van het concert Slavische rapsodie op 13 nov 2022

€ 10

13-11-2022

Meurtant Inc. aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

Bloemen, noten, geluid en geur. Beweging (naar voor, achter of opzij) Begunstig de kunstige mens en voorkom geweld. Drager Meurtant

€ 111,11

01-11-2022

A. Lammerts aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

Op 21 oktober het concert bijgewoond in de basiliek in Hulst, was onder de indruk van de klank van het orkest en de keuze van de stukken.

€ 25

22-10-2022

T. De Backer aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

Van harte proficiat met jullie tienjarige bestaan! Op naar nog eens een decennium vol mooie muziek…

€ 100

19-10-2022

1
2
dakje met Geef-logo
€ 2.566 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
waarvan € 1.056,11 via Geef.nl
85%
16

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×