OK
×

Metamorfose Sporttuin Schilderswijk tot Skillsgarden

De 15 jaar oude Sporttuin Schilderswijk krijgt een "total make-over".

Al 15 jaar lang sporten en bewegen wekelijks honderden kinderen van diverse basisscholen uit de wijk, met elkaar in een veilige omgeving. Er worden 16 verschillende sporten aangeboden door verenigingen die anders lastig bereikbaar zijn. De meeste sportverenigingen liggen ver buiten de wijk, aan de randen van de stad.

De Sporttuin mocht gerenoveerd worden, maar dit doen we dan natuurlijk wel in stijl en volgens de nieuwste ontwikkelingen en kennis op het gebied van sport en bewegen. De huidige vier 'saaie' sportvelden worden getransformeerd naar een Skills Garden met vrolijke kleuren, speelse belijning, verhogingen, trappetjes, glijbanen en klimmogelijkheden. Zelfs een heus kracht- en lenigheidhonk waar de jongeren, moeders en bijvoorbeeld ouderen ook een echt eigen plekje krijgen.

Jong en oud is welkom om te sporten, te bewegen en om sociale contacten te versterken. Kinderen van de basisscholen. Jongeren van het voortgezet onderwijs. Groepen meiden van 16+ die dagelijks de Sporttuin gebruiken, voor sport, maatschappelijke bijeenkomsten of gewoon even met elkaar willen zijn. Mannen die samen willen voetballen, maar ook de moeders die willen bewegen, of juist even willen 'chillen' en kijken hoe hun kind aan het sporten is. Zelfs voor de bewoners van het verzorgingstehuis zal ruimte worden ingepland om met rollators en rolstoelen aan een wekelijks beweegmoment te voldoen.

Het grootste gedeelte van deze investering wordt gefinancieerd door de gemeente Den Haag. Zij heeft de gezondheid van bewoners hoog op de prioriteitenlijst en de gemeente wil heel graag dat in 2030 elke Hagenaar/Hagenees voor de gezondheid bezig is met sport en bewegen. 

Tevens wordt een groot deel van de kosten gefinancieerd door Fonds1818. Zij dragen de Sporttuin een warm hart tot en zijn al 15 jaar een vaste sponsor van activiteiten die geboden worden aan onze doelgroep.

Om de resterende 50.000 bij elkaar te verdienen, en te zorgen voor een mooi co-financiering vanuit de wijk, is deze crowdfunding opgezet. Het geld dat hiermee binnengehaald wordt zal besteed worden aan de kersen op de taart. Een nog uitdagender sportterrein, mogelijkheid tot ruimere openstelling zodat meerdere partijen gebruik kunnen maken van de locatie. Meer sport- en spelmateriaal en de aankleding van het sportterrein om het ook voor de buren een aantrekkelijke "achtertuin" te maken. Uiteraard moet met deze co-financiering ook het resterende bedrag in de aanlegkosten worden gedekt. Zien bewegen, doet bewegen!

Meer info: Fondsenaanvraag. 

Steunt u dit initiatief?? Hartelijk dank!

De Haagse Sporttuin Schilderswijkwww.sporttuinschilderswijk.nl

E. Celik

€ 50

12-10-2021

M. Guzel

€ 50

12-10-2021

S. Chaabot

Mama van amani en moessa atmani

€ 50

12-10-2021

Anoniem

€ 10

12-10-2021

J. alberts

€ 5

12-10-2021

M. Troost

€ 50

12-10-2021

G. van Raalte

€ 25

06-08-2021

M. van Woerkom

Supermooi plan Sebas! Succes me de rest binnenhalen!

€ 20

12-01-2021

1
2
3
4
5
6
dakje met Geef-logo
€ 401.955 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 1.955 via Geef.nl
100%
42

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: SM Nederhoed

Delen

Aan wie wil je doneren?
×