OK
×
Actievoerder
Denice Verkooijen

Help jij mee om onze tuindeuren open te houden.

We hebben jouw hulp hard nodig ,

Door de energiecrisis wordt het voor ons steeds moeilijker om onze energierekening te betalen. We hebben nog een goedkoop energiecontract maar deze wordt vervangen en dan gaan we zo hard omhoog met de kosten dat we de rekening niet meer kunnen betalen. Daar bovenop komt ook nog dat we roest in ons grondwater hebben en onze gewassen worden bruin en daardoor niet verkoopbaar of in te zetten voor onze activiteiten..

Dus dat wil ook zeggen geen inkomen om onze lasten te betalen.

Om dit op te lossen …. moeten de kosten omlaag en willen wij verduurzamenmiddels zonnepanelen en buiten-binnen airco en het grondwater zuiveren met een zuiveringsinstallatie.

Maar alles kost geld,  geld dat wij als stichting niet hebben.

Wij hebben jouw hulp nodig om onze deuren open te houden.

Wil jij ons helpen….  

Lees hier onder meer... ↓↓

Stichting Vrienden Stadstuin Helmond is gevestigd aan de rand van Brouwhuis. In 2021 is de Stadstuin verhuisd naar deze prachtige locatie. Op deze locatie worden gewassen geteeld voor educatie, groentenpakketjes voor mensen in armoede, Kidsclub voor kinderen van 5 tot 13 jaar, en voor de losse verkoop. We houden kippen, eendjes en landbouw erfgoed dieren. Een prachtig plek om even gezellig in alle rust te genieten van de omgeving en natuur voor jong en oud.

De verhuizing heeft veel geld gekost en er moest veel gedaan en gemaakt worden. Een daarvan is de water voorziening. De planten en gewassen hebben water nodig en daarvoor hebben wij een pomp aangelegd die grondwater oppompt.

Alleen nu zitten wij met enkele problemen.

  • De energie crisis zorgt er voor dat we de energie rekening niet meer kunnen betalen en we zo snel mogelijk moeten verduurzamen. De energiekosten zullen op korte termijn omlaag moeten, dat kan middels zonnepanelen en buiten-binnen airco die energie zuiniger zijn. Op langere termijn zal oudere appratuur  vervangen moeten worden door energie zuinigere apparaten.

 

  • En van te voren wisten wij niet dat op onze huidige locatie veel roest in het grondwater zit. Want na een dag sproeien zien wij dat er een oranje neerslag valt op onze gewassen door het sproeiwater van de grondwaterpomp. Dit is voor ons een probleem want hierdoor is het voor onze klanten en gasten niet aantrekkelijk om bij ons groenten aan te schaffen. Hierdoor verliezen wij een groot deel van het inkomen om de stichting te laten bestaan. De neerslag is goed te zien op de zijkant van onze kas. Die is na een aantal keer sproeien al helemaal oranje gekleurd.

Om het probleem van het water op te lossen hebben wij advies gevraagd aan een waterzuiveringsinstallatie bedrijf. Zij hebben een bezoekje gebracht op onze locatie en een grondwatermonster meegenomen voor onderzoek. Uit dit onderzoek blijkt:

• dat dit water een sterk verhoogd ijzergehalte bevat

• Daarnaast is het mangaangehalte licht verhoogd

• en bevat het water een hoge totale hardheid

• Behandeling van het water is zeker nodig om kleurafwijkingen bij beregenen te voorkomen.

 

Om alles van het bovenstaande te kunnen realiseren zal het rond de 25.000 euro kosten.

Inmiddels hebben we al van een paar sponsoren van fondsen die ons een bijdrage hebben toegezegd. Een bedrijf zal enkele zonnepanelen aan ons doneren. Tevens gebruiken wij de €15 .- van de andere geef actie om dit doel te bereiken.

 

Help je mee? Meer informatie vind je op de website van  Stichting Vrienden Stadstuin Helmond

Anoniem aan teamlid Denice Verkooijen

€ 25

05-07-2023

H. Ermens aan teamlid Denice Verkooijen

Succes! Jullie prachtige locatie en goede ideeën mogen niet verloren gaan.

€ 25

30-06-2023

G. de de Ruijter aan teamlid Denice Verkooijen

€ 25

30-06-2023

L. Joosen aan teamlid Denice Verkooijen

Heel veel succes. Het is jullie gegund.

€ 25

29-06-2023

dakje met Geef-logo
€ 1.285 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 25.000
waarvan € 100 via Geef.nl
5%
4

donaties

202

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×