OK
×
Actievoerder
Dewes van Lohuizen

Mikondo, zware storm: schooldak kapot en muren beschadigd.

We beginnen met het goede nieuws: Onze dappere werkers en leerlingen van de school LA TULIPE zijn ontsnapt aan de dood. Twee gigantische tropische stormen eind maart verwoestten een deel van de school. Het was op zaterdag en zondag en dus waren er geen kinderen. (Normaal 1200 op een lesdag!) Wel is er een man gewond die schuilde onder het afdak. Stukken steen uit de muur troffen zijn schouder en zijn motor. (zie foto) Meer hierover op Miekes Blog https://www.mikondo.nl/blog-van-mieke.html

Nog meer goed nieuws: De jongens van Arambe hebben snel het puin geruimd en een noodvoorziening aangebracht i.p.v. het verdwenen dak aan de straatkant (foto in bijlage), zodat alle klassen weer onderdak zijn. De gewonde man is in het ziekenhuis, en met de buren is men in gesprek over hun schadevergoeding.

Maar wat volgt? De extra lasten van storm zijn de volgende:

*Onkosten ziekenhuis en kapotte motor.

*Schade aan buurhuizen door rondvliegende dakplaten van de school.

*Provisorisch aangebrachte dakbedekking aan de straatkant.

*Degelijk en snel herstel van muur en dak.

Dit laatste moet zo spoedig mogelijk plaats vinden. Hoeveel dit gaat kosten weten we zodra de projecthouder PAPY erheen kan. Naar verwachting is dat kort na Pasen.

We staan hier voor een grote uitdaging. We hebben geen buffer voor calamiteiten als deze. Elk schooljaar lukt het ons met veel hulp de eindjes aan elkaar te knopen. Dat is iets waar we superblij om zijn.

Voor nu direct nog even ons banknummer: NL37INGB0009394095, t.n.v. Stichting Vrienden van Mikondo. Vermeld u daarbij “herstel stormschade” dan wordt uw gift hiervoor speciaal ingezet. Of geef hier via Doneer nu!

Dank voor alle hulp. Harry Olde Reuver Of Briel, Dewes van Lohuizen, Dinie van Lohuizen-Sangers, Alda Dassen-Gootzen, Mieke Rang

Bel voor vragen en/of goede raad : Tel 0570 621390 (Dewes) - Tel 0521 381925 W 0630756041 (Mieke)

Dewes van Lohuizen
12-05-2022 13:01

Zie het laatste nieuws op https://www.mikondo.nl/blog-van-mieke.html

Dewes van Lohuizen
06-05-2022 15:12

Het eerste hout is gekocht, in totaal is 7000 euro overgemaakt.

Dewes van Lohuizen
19-04-2022 15:22

een vrij definitieve begroting is nu beschikbaar. Ik heb het totaal bedrag wat nodig is fors naar boven bij moeten stellen.

dakje met Geef-logo
€ 50.627 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 560 via Geef.nl
101%
9

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×