OK
×
Actievoerder
Truus Vegter

Hulp aan vrouwen/kinderen bij kamp Moria/Lesbos

Februari 2021:

Deze geef actie is beëindigd.  Het ShowerPowerhuis is inmiddels gesloten. De stichting beraadt zich op andere hulp op het vasteland van Griekenland. 

In de jaren dat SP aanwezig was op Lesbos hebben ze echt een verschil kunnen maken voor veel vrouwen en kinderen. Wij maakten daar deel van uit dankzij jullie gulle giften ❤

*****

Oktober 2020:

Een 2e keer naar Lesbos gaan om te helpen zit er voorlopig nog niet in voor Sarah en Truus. Donaties die binnen komen en opbrengsten van de mondkapjes die Truus maakt gaan naar lokale ngo's die er nog wel werkzaam zijn en hulp bieden bij het nieuwe kamp. Want dat is nog steeds hard nodig helaas ☹

Lees de updates onderin en allemaal enorm bedankt voor jullie bijdragen❤❤

Truus & Sarah

*****

HEROPENING van deze GEEF actie! (april 2020)

Nadat ik (Truus) samen met mijn dochter Iris terug kwam uit Lesbos zat zoon Sam inmiddels 4 weken voor stage in Peru, bij Fauna Forever in de jungle. Ik zou nadat hij klaar was met zijn stage erheen, om samen nog 2 weken door Peru te reizen. 

En toen was daar opeens na vrijdag 13 maart het weekend van de Lockdown! Omdat mijn zoon vrijwel zonder internet zat besloot ik deel te nemen in een appgroep. En daarna ging de rest vanzelf. Ik zocht contact met Yousef in Cusco, die de appgroep had aangemaakt, en al snel kwam er een 2e appgroep bij (maximum is 257 mensen in 1 groep). We zochten extra beheerders en er dienden zich 4 jonge mensen aan die ook in Peru vast zaten. Lucia (de moeder van Wouter die ook in Peru vast zat) belde mij op, ook zij wilde graag wat doen, en samen probeerden we vanuit NL mee te beheren, buza te bellen, iedereen van de juiste informatie te voorzien, mensen gerust te stellen, in kaart te brengen waar iedereen in Peru zat etc. E.e.a. resulteerde in een dagelijks contact met de ambassade, wij verzamelden vragen, de antwoorden werden in de dagelijkse nieuwsbrieven verwerkt, en de samenwerking was echt geweldig. Door het oprichten van appgroepen per locatie vonden mensen steun bij elkaar, en ook in de familie appgroep werd dat zo ervaren. 

Nu vrijwel alle Nederlanders weer terug zijn, gaven ouders/familieleden aan ons te willen bedanken. Dat hoeft niet, we deden het uit liefde, in eerste instantie voor onze eigen kinderen, maar inmiddels voelt het een beetje alsof we er heel veel kinderen en familie bij hebben. Er zijn momenten geweest dat ik dacht, krijg ik mijn kind ooit nog te zien en wanneer? Daarom dacht ik de afgelopen weken ook vaak terug aan Lesbos, en andere moeders van kinderen die op de vlucht zijn en elkaar al jaren soms niet gezien hebben en ook geen idee hebben of ze elkaar ooit weer gaan zien. Ik heb altijd gezegd hoe vreselijk dat moet zijn, en voor het eerst weet ik nu zelf hoe erg dat gevoel is. Ook al zitten wij in de luxe positie met een ambassade en een buza die zich inzetten voor onze familieleden. 

Lucia en ik bedachten daarom dat als jullie ons willen bedanken door iets te geven, dit dan te doen aan een goed doel. Via deze geefactie. Ik zorg er persoonlijk voor dat het geld via ShowerPower (die nu even minder actief zijn op Lesbos) bij Atikka Human Support terecht komt. Die lokale organisatie heeft een groep vrijwilligers die zich alleen maar bezig houdt met alleengaande kinderen in kamp Moria. En elke cent die gegeven wordt komt dan goed terecht. Sarah (mijn ex-collega) en ik gaan sowieso, wanneer het weer mogelijk is, die kant uit om samen 10 dagen te helpen.

Geniet van het weerzien van familieleden en bedankt vast voor jullie bijdrage!

Truus & Lucia

 *****

De geef-actie t.b.v. Showerpower, hier startte alles (november 2019)

Op 14 februari 2020 gaan Sarah en ik samen naar Lesbos om t/m 23 februari als vrijwilliger te helpen in een safehouse voor vrouwen en kinderen.

In en rond kamp Moria 'wonen' momenteel meer dan 20.000 (!) mensen waar plek is voor 2.800. Hulp is keihard nodig. Elke dag komen 3 groepen vrouwen en kinderen uit het kamp om in het safehouse te douchen en tot rust te komen. 

Wij gaan uiteraard niet met lege handen heen, en zijn daarom deze inzamelingsactie gestart. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor nieuw ondergoed, handdoeken, shampoo, zeep, water, fruit, soep, haarelastiekjes etc. Met extra geld kunnen we warme sokken, mutsen en sjaals kopen. En natuurlijk is er geld nodig voor ‘minder sexy zaken’ als huur, vuilwaterafvoer (5000 liter per week), warmwaterinstallatie, brandstof voor het busje, etc.

We kopen de benodigde spullen vooral daar ter plekke, omdat we niet alles mee kunnen nemen en we de locale economie dan ook een beetje kunnen steunen. Echter, 1 gewild item is niet te koop op Lesbos: sportbeha’s! En er is veel vraag naar, vooral kleinere maten. Daarnaast willen we de kinderen die in deze onmenselijke omgeving opgroeien, een vrolijke kinderparaplu geven als bescherming tegen de regen.

We zamelen dus de komende weken in:* sportbeha’s (mogen gebruikt zijn maar wel gewassen en in goed staat);* vrolijke kinderparaplu’s (je hebt er vast nog wel 1 of meer liggen);* geld voor alle andere benodigheden.

Via vlogs, foto's en berichtjes laten we jullie weten waar het geld aan besteed wordt. Enorm bedankt voor jullie bijdrage ❤️❤️

Truus & Sarah

 

Anoniem aan teamlid Truus Vegter

€ 10

05-09-2021

H. Migchelbrink aan teamlid Truus Vegter

omdat we in Groningen wonen kunnen wij van het mijnbouwschade instituut waardedalingscompensatie voor ons huis krijgen. We hebben echter geen aardbevingsschade en zijn ook niet van plan om te verhuizen. toch wel aangevraagd, want je kan er veel goede dingen mee doen. groet, Hanny

€ 1.000

17-12-2020

E. van staaveren aan teamlid Truus Vegter

Ik prik veel zwerfvuil, vandaag vond ik een briefje van E 20, langs een fietspad. Dit geld is voor jullie.

€ 20

15-12-2020

E. van staaveren aan teamlid Truus Vegter

Alle beetjes helpen door particulieren. Onze regering wil/kan niks doen, schande

€ 100

13-12-2020

D. Gobels aan teamlid Truus Vegter

€ 25

13-12-2020

Anoniem aan teamlid Truus Vegter

€ 10

05-12-2020

J. hoeksema Hoeksema aan teamlid Truus Vegter

€ 10

31-10-2020

Z. agha aan teamlid Truus Vegter

Hey Truus, Goed initiatief. Mocht je extra hulp nodig hebben wanneer je van plan bent naar Lesbos te gaan dan kan jij mij altijd contacteren. Ik heb in het verleden ook in vluchtelingenkampen gewerkt, dus ik help graag mee.

€ 25

25-10-2020

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
dakje met Geef-logo
€ 7.222 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
288%
169

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: ghj vegter

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Truus Vegter
Truus Vegter

€ 7.222,50 opgehaald