OK
×

Roeien voor schoon water

De KNRB organiseert dit jaar een speciale editie van het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor schoon (roei)water. Schoon (roei)water is namelijk niet vanzelfsprekend en daarom steunen wij met deze actie The Ocean Cleanup.

Schoon (roei)water niet vanzelfsprekend

In Nederland is schoon water en dus schoon roeiwater vanzelfsprekend. We kunnen zonder zorgen water uit de kraan drinken, douchen, koken en erop roeien. In veel landen is dit niet vanzelfsprekend. Elk jaar komen er miljoenen kilo’s plastic (via rivieren) in de oceanen terecht. Als we dit niet tegenhouden zal dit het milieu, onze gezondheid en economie beïnvloeden.

Zo helpen scholieren de wereld naar schoon (roei)water

Op vrijdag 5 juni zullen honderden scholieren meedoen aan het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan. Ter voorbereiding voor het NSRK gaan kinderen trainen bij roeiverenigingen in heel Nederland. Tijdens deze trainingen zullen ze per geroeide kilometer in de boot en/of op de ergometer geld ophalen voor het goede doel. 

Opbrengsten roeien voor schoon water 2020

Aan het eind van het NSRK zal het eindbedrag bekend worden gemaakt wat is opgehaald voor The Ocean Cleanup. The Ocean Cleanup is een Nederlandse organisatie die plastic afval uit rivieren en oceanen opruimt. Ze ontwikkelen technologieën om de oceanen en rivieren plasticvrij te maken. Met jouw hulp kunnen ze onderzoek doen, technologie verbeteren en het plastic afval in rivieren en oceanen verminderen!

avatarWees de eerste!

Geef Koninklijke Nederlandsche Roeibond een vliegende start met jouw gulle gift!

hart Doneer nu
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×