OK
×
Actievoerder
Clara Wichmann

Rechtszaak: Overtijdpil is niet crimineel!

Steun onze rechtszaak! Doneer nu
De Staat stelt dat de overtijdpil een vorm van abortus is. Maar dat is niet waar, stellen Women on Waves en Bureau Clara Wichmann in deze rechtszaak. De overtijdpil is een soort van morning-afterpil, het staat namelijk nog niet vast dat je zwanger bent in de overtijdperiode (twee weken na uitgebleven ongesteldheid). Je neemt de overtijdpil dus ter voorkoming van een zwangerschap, net als de morning-afterpil. Lees meer

Steun onze rechtszaak! Doneer nu
Bureau Clara Wichmann voert al 35 jaar strategische rechtszaken om de positie van vrouwen te verbeteren. Deze procedures zijn volledig afhankelijk van de financiele steun van onze donateurs. Steun onze rechtszaken!!

Achtergrond overtijdpil
Stel, je menstruatie is 16 dagen te laat en je wilt voorkomen dat je zwanger wordt. Er bestaan pillen waarmee je dit kan doen, nadat de periode waarin je de morning after pil kunt nemen is afgelopen. De pil staat op de lijst van essentiële geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Maar in Nederland is de pil alleen verkrijgbaar in de abortuskliniek. De Staat doet alsof deze overtijdpillen strafbaar zijn en onder de abortuswet vallen.

Als we deze zaak winnen dan hoef je de overtijdpil niet meer bij een abortuskliniek te halen, maar kan je hem gewoon bij de huisarts krijgen. Als het standpunt van de Staat door de rechter gehandhaafd wordt dan is de grens tussen zwanger en niet zwanger weg in de de wet, dat betekent in het meest erge geval dat anticonceptie ook gecriminaliseerd kan worden.

Tijd voor actie!!
OP 13 december organiseerde wij samen met de Bovengrondse een Baas in eigen Buik actie (zie foto), voor de zitting bij het gerechtshof op 13 december 2018. Op de buik staat de boodschap voor de rechter!



 

E. Schwantje aan teamlid Clara Wichmann

€ 10

13-12-2019

E. Wever aan teamlid Clara Wichmann

Prima zaak!

€ 50

28-12-2018

veedeeTee aan teamlid Clara Wichmann

€ 10

15-12-2018

Anoniem aan teamlid Clara Wichmann

€ 10

15-12-2018

The Ovaries aan teamlid Clara Wichmann

Baas in eigen buik is geen voorrecht, het is een mensenrecht dat niet geschonden mag worden. Keep up the good work!!!

€ 20

14-12-2018

Anoniem aan teamlid Clara Wichmann

€ 25

13-12-2018

Anoniem aan teamlid Clara Wichmann

€ 50

13-12-2018

Anoniem aan teamlid Clara Wichmann

€ 5

13-12-2018

1
2
dakje met Geef-logo
€ 205 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 750
27%
9

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Clara Wichmann
Clara Wichmann

€ 205 opgehaald