OK
×
Actievoerder
Boris Wagter

Rally for our Ocean

Lieve vrienden, 

Inmiddels is het alweer 2019, iedereen heeft weer mooie voornemens. Wij hebben er ook één. We willen graag de natuur een handje helpen. En dan met name de oceaan, een kleine 72% van de wereld. Door toedoen van de mens zijn we hard bezig meer plastic dan vis in onze oceanen te krijgen.. Ook wel de plastic soep genoemd. Een berg plastic naar schatting drie keer zo groot als Frankrijk... 

Wie zijn wij? Ab & Boris, in 2019 25 jaar bevriend. 

Wat gaan wij doen? Voor ons vriendschapsjubileum en om ons steentje bij te dragen doen wij mee aan de Baltic Sea Rally. Een rally in hartje winter door 10 landen om de Baltische zee heen. 7500 km in 16 dagen van +10 graden naar -20. Ons team? Lenge Vennskap, ook wel Lange Vriendschap. (23/02 - 10/03)

Wat vragen we van jou? Om het fantastische initiatief van Boyan Slat te steunen. Boyan is een Nederlandse pionier die The Ocean Cleanup is gestart. Een non-profit organisatie met als doel om zoveel mogelijk plastic uit de oceaan te halen. Om dit te realiseren heeft hij een drijvende installatie uitgevonden die met behulp van stroming in de oceaan plastic opvangt om dit vervolgens af te kunnen voeren. 

Wat feiten:

Wetenschappers verwachten dat we in 2050 echt meer plastic dan vis in de oceanen hebben. Boyan verwacht het probleem met zijn oplossing te kunnen halveren, laat hem daar de helft van doen dan mogen we hem op onze knieen bedanken! Buiten het feit dat vissen en zee zoogdieren simpelweg dood gaan door zowel verstrikking als door het inslikken van kleine microdeeltjes plastic, eten wij als mensen dus ook plastic door vis te eten. 

Dit gedoe van microdeeltjes wordt erger aangezien plastic in zee fijner wordt met de tijd.

Ons doel? Minimaal 1000 euro ophalen voor dit fantastische initiatief! 

Alvast ontzettend bedankt voor jullie bijdrage en hulp! De volgende generatie zal jullie dankbaar zijn:-)! 

Ab & Boris

Volg ons natuurlijk vanaf 23/02 op social media..

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie