OK
×
Actievoerder
Stichting Walk On

PROJECT MARCH loopt voor Stichting Walk On

Project MARCH is een team van 25 studenten dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijk en veelzijdig exoskelet, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarslaesie weer te laten staan en te laten lopen. Wij van Project MARCH vinden dat door middel van technologie de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie verbeterd kan worden.

Het nieuwe team van 2019-2020 is een team van 25 studenten van de TU Delft, de Vrije Universiteit van Amsterdam en de Haagse Hogeschool. Het team bestaat uit studenten van verschillende disciplines, zoals Industrieel Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Electrotechniek en Klinische Technologie. Wij zetten voor een jaar onze studie stop om ons een jaar lang volledig te kunnen focussen op het (door)ontwikkelen van het exoskelet. Dit kunnen wij uiteraard niet zonder onze piloot Sjaan! Samen met Sjaan zullen wij in mei 2020 mee doen aan Cybathlon 2020 en zullen wij een jaar zo goed mogelijk ons best doen om deze wedstrijd te winnen. Tijdens deze wedstrijd zal de toepasselijkheid van het exoskelet getest worden door middel van het overkomen van verschillende obstakels, die vergelijkbaar zijn met het dagelijkse leven. Zoals bijvoorbeeld het opstaan uit een sofa of een trap op- en aflopen.

Wij zien een mooie toekomst van het exoskelet voor ons en staan daarom volledig achter de dappere daad van Dennie om op deze manier geld in te zamelen voor een nieuwe exoskelet!

Stichting Walk On logo 2

Stichting Walk On

Stichting Walk On: “Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen!” 
 
Elk jaar staat bij de 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal dat een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is het goede doel: Stichting Walk On waar Dennie het gezicht van is. Dennie kan zijn benen niet meer bewegen door een ernstig brommer ongeluk. De toen 18-jarige voetballer liep een dwarslaesie op en zat ineens aan een rolstoel gekluisterd. Ooit weer kunnen lopen was zijn doel.  
 
Dennie loopt momenteel weer door middel van een exoskelet en begeleid door professionele fysiotherapeuten.  
 
Goede doel
Vrijwel iedereen kent de gezondheidsrisico’s van een zittend beroep, maar sta je wel eens stil bij de risico’s van een zittend leven? Mensen met een dwarslaesie zijn door dit letsel aan hun rolstoel gekluisterd, maar in veel gevallen is een volledig zittend leven helemaal niet noodzakelijk.  
 
Stichting Walk On zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen doormiddel van een exoskelet en onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten. De gezondheidsvoordelen zijn zowel lichamelijk als mentaal enorm. Om dit te bewerkstelligen is er voor de aanschaf van dit robotpak veel geld nodig. Geef om elke stap en laat mensen met een dwarslaesie weer lopen. 
 
Kom in actie! 
Jij kunt de Charity Run deelnemers en andere geïnteresseerde deelnemers ondersteunen door middel van een donatie via deze site geef.nl. Daarnaast kun je bij je inschrijving voor de 4Mijl4You of de 4 Mijl van Groningen meteen een vrijwillige donatie doen of een super handige sneldrogende sporthanddoek bestellen.  
 
Tijdens de twee hardloopevenementen zullen er collectanten aanwezig zijn, zodat ook hier door de toeschouwers een donatie gedaan kan worden aan de hand van contant geld of door de QR code te scannen doneert u meteen €3,- aan Stichting Walk On.  
 
 
Doneren kan ook rechtstreeks via: 
IBAN: NL23 INGB 0007 0898 21 onder vermelding van actie 4 Mijl. 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 500
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×