OK
×

Pelgrimage Staakt-Het-Vuren Gaza

Op 24 maart, Palmzondag, gaan we samen op pelgrimage voor een staakt-het-vuren in Gaza. We lopen hierbij van Amsterdam naar Utrecht. Hiermee nemen we deel aan een wereldwijde beweging die gehoor geeft aan een oproep van Palestijnse christenen. Onze pelgrimage is een daad van geweldloze solidariteit met de Palestijnen. We lopen om daarmee het volgende te eisen:

1) Een blijvend en aanhoudend staakt-het-vuren. 2) Onmiddellijke toelating van voedsel, water, hulp, brandstof en humanitaire hulp. 3) Vrijlating van alle gijzelaars - zowel de Israëlische gijzelaars die vastgehouden worden doo Hamas - als de Palestijnse gijzelaars die vastgehouden worden in Israëlischegevangenissen. 4) Einde van de bezetting, zodat een rechtvaardige vrede kan beginnen.

Met deze pelgrimstocht zamelen we geld in voor drie organisaties: 1) Plant een Olijfboom, die opkomt voor Palestina, 2) Stichting Kifaia, dat medische hulp biedt, en 3) Sabeel Jeruzalem, dat de komst van hulp ondersteunt en werkzaam is in Palestijnse gemeenschappen. 

Plant een Olijfboom

Plant een Olijfboom vraagt niet alleen om het sponsoren van olijfbomen, maar vraagt vooral aandacht voor het eect van de Israëlische bezetting en kolonisatie op het leven van Palestijnen en landrechten. Wij steunen Plant een Olijfboom om hun belangenbehartiging in Nederland voort te zetten, maar ook om dringende hulp te bieden aan Palestijnen.

https://www.planteenolijfboom.nl/

Medische hulp: Stichting Kifaia

Stichting Kifaia steunt de Palestinian Medical Relief Society (PMRS), een Palestijnse organisatie die medische hulp biedt aan zieken, gewonden en gehandicapten in de Gazastrook. Met geld en door te werken aan een duurzame, rechtvaardige vrede.

https://kifaia.nl/

 Sabeel Jeruzalem

Sabeel is een centrum voor oecumenische bevrijdingstheologie in Jeruzalem. Ze ondersteunen lokale Palestijnse christenen om op te staan in geweldloos verzet tegen de bezetting en onderdrukking, te werken voor gerechtigheid en zich in te zetten voor vredesopbouw. Met hun theologie bieden ze een alternatief voor het christelijke zionisme. Ze hebben nu nauw contact met kerken in Gaza die noodhulp kunnen bieden. Ze zullen het geld gebruiken voor steun aan lokale belangenbehartiging en noodhulp.

https://sabeel.org/

Financiële verklaring

We verzamelen het geld bij Kairos-Sabeel Nederland. Kairos-Sabeel Nederland houdt nauw contact met de organisaties om het geld over te kunnen maken. We zullen een financieel verslag op onze website zetten voor transparantie. We zullen het ingezamelde geld gelijk verdelen over de drie organisaties; alle opbrengsten gaan naar de betreende organisaties.

Anoniem aan teamlid Kairos Sabeel Nederland

€ 25

21-05-2024

D. de Bruijne (Zwolle) aan teamlid Kairos Sabeel Nederland

€ 200

27-04-2024

T. bennema aan teamlid Kairos Sabeel Nederland

Palestina vrij

€ 75

23-04-2024

C. Borgers aan teamlid Kairos Sabeel Nederland

€ 25

02-04-2024

Anoniem aan teamlid Kairos Sabeel Nederland

€ 50

31-03-2024

Anoniem aan teamlid Kairos Sabeel Nederland

€ 50

28-03-2024

I. Esman aan teamlid Kairos Sabeel Nederland

€ 50

27-03-2024

Anoniem aan teamlid Kairos Sabeel Nederland

€ 100

27-03-2024

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
dakje met Geef-logo
€ 3.226 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
107%
82

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×