OK
×

Op de fiets naar school

Mobiliseer je vrienden en familie en help scholieren in Kenia in het zadel.

Volgens de VN woont 43% van de niet-schoolgaande kinderen in sub-Sahara Afrika. En alhoewel in Kenia en Oeganda het basisonderwijs gratis is gemaakt, is de toegang tot school nog steeds een uitdaging. Veel kinderen op het platteland van Afrika moeten uren lopen om naar school te gaan, dus een deprimerend aantal kinderen gaat niet naar school, of zijn vaak te laat of afwezig, vooral meisjes, die vaak urenlang thuis werken. Voor een gezonde ontwikkeling is gelijke toegang tot scholing een must

Met het Bike4School-project van Cycling out of Poverty is onderwijs niet langer buiten bereik. In dit project worden op-maat fietsen uitgedeeld die speciaal zijn gebouwd voor het Afrikaanse terrein aan meisjes die ver van school wonen. Met een fiets neemt de reistijd naar school drastisch af waardoor de meisjes uren kunnen spenderen aan studeren, zorgen voor het gezin of gewoonweg dromen. Een fiets maakt het verschil!

Nu is het JOUW tijd om een wereld van verschil te maken.

Hoe?

Klik op "Doneer nu" en klik op het bedrag dat je wilt doneren. Kies hoe je wilt betalen (iDeal, credit card, doorlopende machting, etc.). Vul je gegevens in of doneer anoniem en laat bij bericht jouw adres achter als je een gratis Bike4School fotoboek opgestuurd wilt krijgen (alleen bij donaties van 100 euro (1 fiets) of meer). 

- Ons doel is om voor het einde van dit jaar 200 scholieren in Kenia en Oeganda uit te hebben kunnen rusten met een fiets - 

Stichting Cycling out of Poverty

In 2018 heeft Stichting Cycling out of Poverty 218 scholieren in Kenia en Oeganda kunnen ondersteunen met een fiets. Wij streven ernaar om ook in 2019 weer minimaal 200 scholieren in het zadel te kunnen helpen. 

De fiets en toegang tot onderwijs in Afrika

Stichting Cycling out of Poverty
Met de steun van verschillende fondsen zullen we in maart de eerste 70 fietsen kunnen gaan uitgegeven! Een fiets maakt het verschil!
dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie