OK
×

Noodhulp vluchtelingen in Oekraïne - met lokale organisatie

De mensen in Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht. Zij leven in angst en onzekerheid. De East Europe Foundation (EEF) is een gerenomeerde landelijke organisatie in Oekraïne (Kiev) en helpt hen. 

Met voeding, schoon drinkwater, onderdak, hulp aan kinderdagverblijven en via lokale zelfhulpgroepen. Zij werken samen met een netwerk van meer dan 500 lokale niet-gouvernementele partnerorganisaties (NGO's) uit het hele land.

De ANBI Stichting Samen voor Eindhoven werkt al jaren samen met haar collega's van de East Europe Foundation (EEF) in Ukraine, Kiev. Dit is een betrouwbare organisatie die al 13 jaar bestaat en die lokaal weet wat er op dit moment nodig is. Mijn collega Victor vroeg me vandaag om hulp. Hij woont in Kiev met zijn team en blijft ondanks de erbarmelijke omstandigheden hulp verlenen. 

De East Europe Foundation beheerd het 'Shelter - Schuilplaats Project' om noodhulp te bieden aan degenen die dit nu het hardst nodig hebben. Het project focust op de volgende activiteiten:

  1. Ondersteuning en toezicht op een netwerk van hospitality stations waar vluchtelingen wat kunnen rusten, de wasruimte gebruiken, wat te eten krijgen en vers water hebben, of zelfs 's nachts kunnen blijven indien nodig; 
  2. Oprichting, ondersteuning en toezicht van speciale kinderdagverblijven voor vluchtelingen waar ouders hun kinderen kunnen achterlaten bij leraren, psychologen, animators, om hun andere zaken bij te wonen
  3. Hulp aan lokale organisaties en zelfhulpgroepen die noodhulp bieden, steun en humanitaire hulp aan ontheemden en lokale bevolkingsgroepen in nood
  4. Verzameling en verspreiding van informatie over de behoeften van ontheemden.

U kunt East Europe Foundation steunen in hun hulp door te doneren, elke donatie klein of groot is welkom. Samen voor Eindhoven vraagt alle Eindhovenaren in het bijzonder om onze medemensen in Kiev te helpen, ze hebben onze steun nodig.

Het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar de bankrekening van de East Europe Foundation.

Willen jullie dit bericht via sociaal media zo veel mogelijk delen, de mensen in Kiev zijn jullie dankbaar voor zoals ze zelf schrijven the enormous support. Download hier hun verzoek en meer info

 

Anoniem

€ 25

25-02-2023

A. Uit Zeeland

€ 100

11-04-2022

A. Fonseca

€ 50

04-04-2022

Anoniem

€ 10

20-03-2022

Anoniem

€ 10

14-03-2022

O. Nijhuis

Oekraïne Groet Oliver Nijhuis 6 jaar 5 euro

€ 15

12-03-2022

Anoniem

€ 10

12-03-2022

J. Baken

€ 10

11-03-2022

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 1.140 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 15.000
7%
26

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: East Europe Foundation

Delen

Aan wie wil je doneren?
×