OK
×

Noordkaap - Doorn

Ik vraag je aandacht voor het volgende.

Op 18 juni 2018 start ik als één van de 50 renners vanuit Tromsö Noorwegen aan de bijzondere fietstocht “Noordkaap-Doorn”.

Een tocht die door de stichting Ride2LiveLife (R2LL) geïnitieerd is.

Stichting Ride2LiveLife is voortgekomen uit de in 2015 verreden tocht “Van Doorn naar Sarajevo”.Die tocht was een initiatief van mij broer Ton. Oorlogsveteraan en belast met PTSS vanwege zijn uitzending naar Sarajevo in 1993. In een groep van 16 veteranen heb ik het genoegen gehad ook die tocht mee mogen rijden.

Het was een tocht ter bezinning en ter verwerking van ervaringen van de individuele deelnemers èn een tocht om aandacht te vestigen op PTSS.

Op beide fronten is het een enorm succes gebleken. Fietsen heeft zich bij uitstek bewezen als een helende activiteit. Een activiteit die doorzettingsvermogen vraagt, verbroedert, tot  samenwerking leidt, op lange tochten innerlijke rust geeft, groei bewerkstelligt en op het eind resulteert in een gevoel van overwinning; zowel voor de  groep als individueel. De aandacht die het opleverde is ongekend en tweeledig. Het fietsteam groeide naar inmiddels 60 leden en heeft onder de naam “Wounded Warriors Cycling Team” (WWCT) de NTFU status.  De leden ondervinden de positieve effecten van het fietsen en dragen dit uit.

Ten tweede wordt het team breed gedragen. Door instanties wordt het initiatief gewaardeerd en de resultaten worden onderkend. Door sponsoren is er financiële en materiële ondersteuning.  Vanuit het publiek is er  veel aandacht tijdens toertochten die gezamenlijk verreden worden zoals bijv. de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race.

De tocht “Van Doorn naar Sarajevo”  is vastgelegd in de documentaire “Trappen tegen PTSS” en is te zien via de

link https://youtu.be/JPdfS5J5j88.

Een vervolg kon dus niet uitblijven. Het vervolg is de stichting Ride2LiveLife (R2LL) van waaruit toekomstige nieuwe tochten georganiseerd worden. De tocht “Noordkaap-Doorn” is de eerstvolgende. Een estafettetocht in 10 dagen over 3200 kilometer.

Deze tocht gaat meteen een stapje verder. Het is een samenwerking met Pluryn. Pluryn verzorgt de opvang en begeleiding van  jongeren met een, niet aangeboren, licht verstandelijke beperking.  Ook voor deze groep blijkt het fietsen een positief effect te hebben. De door WWCT opgedane ervaringen worden inmiddels gedeeld en ingezet tijdens de voorbereidingen. De jongeren van Pluryn worden begeleid door leden van het fietsteam.

Op 18 juni is het dus zover.

En ik mag weer deel uitmaken het gezelschap renners. Niet vanwege mijn militaire achtergrond want die heb ik niet. Wel vanwege mijn ervaringen met een broer met PTSS.

Om de tocht te laten slagen zijn financiele middelen nodig. En daarvoor vraag ik nu je aandacht. Elke donatie van welke grootte dan ook is welkom.

Dank voor het lezen.

Geert.

van velthoven & kruijssen bv aan teamlid Geert van den Oetelaar

heel veel succes!

€ 50

01-06-2018

Van der Weegen Bouwgroep aan teamlid Geert van den Oetelaar

€ 100

28-05-2018

Bouwtechnisch Adviesburo Ad wouters BV aan teamlid Geert van den Oetelaar

€ 150

28-05-2018

van Stegeren Architect aan teamlid Geert van den Oetelaar

€ 150

24-05-2018

Eder Electro aan teamlid Geert van den Oetelaar

€ 100

16-05-2018

G. van de mierde aan teamlid Geert van den Oetelaar

€ 50

16-05-2018

Lichtstudio Kwadraat aan teamlid Geert van den Oetelaar

€ 100

16-05-2018

Business Center Tijvoort Goirle aan teamlid Geert van den Oetelaar

Succes

€ 200

04-04-2018

1
2
dakje met Geef-logo
€ 1.250 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
25%
10

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×