OK
×
Actievoerder
Suzanne Rotteveel

Noodpakketten voor Guatemala

Corona in Guatemala, de armsten worden het hardst geraakt...

DIT PROJECT IS OM DE MAYA GEMEENSCHAPPEN VAN ‘ONZE’ SCHOOLKINDEREN DEZE KERST EEN HART ONDER DE RIEM TE STEKEN. IN DEZE CORONA-TIJD IS HONGER HUN GROOTSTE ZORG. MET EEN NOODPAKKET VAN € 17,50 HEEFT EEN GEMIDDELD GEZIN EEN WEEK TE ETEN.HELP JE MEE?

Jaarlijks laat de Stichting Simbolica Projecten honderden kinderen naar school gaan maar door de corona pandemie zitten zij al sinds maart thuis. Honger is nu hun grootste zorg.

Nu actie nodig

Daarom hebben we besloten NU actie te ondernemen en geld in te zamelen voor een noodpakket voor de feestdagen. Het zou mooi zijn als zij zich even een week geen zorgen hoeven te maken of er de volgende dag een maaltijd op tafel staat. We gunnen hen een kerst zonder honger. We voegen voor de kinderen een educatief spelletje of boekje toe, waarmee ze spelenderwijs kunnen blijven oefenen.

Doneer hier of maak je donatie over op IBAN: NL08ABNA0619719060, t.n.v. Stichting Simbolica Projecten onder vermelding van Corona noodhulp.

Ons streven is 7.000 euro op te halen, daarmee kunnen we de gezinnen van de 700 schoolgaande kinderen helpen.

De situatie

Volgens de officiële cijfers ligt het aantal slachtoffers van het Covid-19 virus op dit moment in Guatemala relatief iets lager dan in Nederland, hoewel we niet weten hoe betrouwbaar die cijfers zijn. De publieke gezondheidszorg stelt weinig voor, en dat is waar het grootste arme deel van de bevolking het mee moet doen. Momenteel gelden er ook in Guatemala nog corona-maatregelen, waardoor er nauwelijks tot geen inkomsten zijn. Een dag niet gewerkt is een dag geen eten. Voor velen betekent het dat ze te weinig en te eenzijdig eten. 

We hebben regelmatig contact met lokale mensen die vertellen hoe het ervoor staat. Zo horen we dat de arme gezinnen op het hoogland van Guatemala, de gezinnen van ‘onze’ schoolkinderen, het nu extra moeilijk hebben. Bovendien kennen zij niet een vangnet zoals we dat in Nederland hebben.

Omdat de wereldwijde pandemie voorlopig nog niet bestreden is, zal de situatie in Guatemala naar verwachting de komende maanden nog niet veranderen en het is de vraag wanneer scholen, markten, winkels en werkplaatsen weer open kunnen.

Van een noodpakket t.w.v. €17,50 kan een gemiddeld gezin een week eten. Help je mee?

 

H. Rotteveel aan teamlid Suzanne Rotteveel

€ 35

30-11-2020

M. Rotteveel aan teamlid Suzanne Rotteveel

€ 35

30-11-2020

dakje met Geef-logo
€ 510 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 7.000
waarvan € 70 via Geef.nl
7%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×