OK
×

Noodhulp gevraagd voor onze lokale werknemers in Costa Rica!

Het dagelijks leven is overal ter wereld stil komen te vallen. Ook natuurbeschermingsprojecten zijn tot een halt geroepen. Met grote gevolgen voor mens en natuur. In Costa Rica zijn meer dan 200.000 mensen afhankelijk van ecotoerisme. Helaas zijn er sinds de sluiting van de grenzen duizenden mensen ontslagen. Onze lokale krachten op het onderzoeksproject van Work with Nature hebben helaas geen vangnet vergelijkbaar met Nederland. Daarom hebben we jullie hulp hard nodig.

Het onderzoeksproject in ons reservaat is normaal gesproken financieel geheel zelfvoorzienend. Inkomsten worden gegenereerd door de betalende bezoekers aan ons project. Met deze inkomsten worden onze trouwe lokale krachten gefinancierd. Nu door de coronacrisis deze inkomsten zijn weggevallen staan zowel de banen van onze werknemers als het reservaat van Work with Nature tijdelijk onder druk.

Één grote familie

In totaal zijn er 6 gezinnen in San Miguel die leven van het onderzoeksproject. Met hulp vanuit jullie donaties kunnen we de coronacrisis helpen overbruggen voor deze mensen.

Ondanks dat er nu geen studenten zijn gaan de onderzoeken gewoon door. Dit is enorm belangrijk om zo de continuiteit van het onderzoek te kunnen waarborgen. Hier hebben we de hulp van de lokale werknemers keihard voor nodig. Verder is het van belang dat we aanwezig blijven in het reservaat om zo de bescherming van het regenwoud te kunnen waarborgen en jagen en illigale kap tegen te gaan.

Met jullie steun kunnen we de lokale bevolking blijven ondersteunen en kunnen zij hun baan blijven behouden, kunnen we het onderzoeksproject continueren en de bescherming van het regenwoud garanderen. Daarom vragen we van jullie een bijdrage in de vorm van een donatie. In totaal is €11.000,- nodig om 6 maanden lang het project te kunnen continueren. Dat is naar ons idee een reële verwachting voordat het project weer goed bezet is met betalende bezoekers.

We stellen graag onze lokale krachten aan jullie voor:

Wladimir (Tapa):
Onze gediplomeerde natuurgids die dagelijks met onze studenten het reservaat bezoekt. Tapa heeft de bijzondere gave om alles te zien wat er om hem heen gebeurt. Daarnaast is hij manusje-van-alles voor onderhoud en bouwwerkzaamheden. Hij spreekt goed Engels en kan heel goed omgaan met alle studenten. Met zijn EHBO-kennis en zijn altijd lachende gezicht is hij onmisbaar voor het project.

Maria en Marita:
Moeder en dochter die doordeweeks voor iedereen koken en de boel schoon houden. Elke dag worden de studenten met een vriendelijke glimlach ontvangen en staan de lekkerste Costa Ricaanse gerechten voor hun klaar met producten van de markt en uit eigen tuin.

Dennis en Gian Carlos (Timon en Pumba):
Onze noeste boswerkers. Zij hebben het herbebossingsproject[1]  uitgevoerd samen met de studenten en onderhouden de geplante boompjes nog wekelijks. Als er paden moeten worden gemaakt of onderhouden, dan staan deze twee mannen altijd voor ons klaar met hun machetes. De gemiddelde Nederlander zou het na hooguit een uur al opgeven, terwijl deze mannen dan net opgewarmd raken.

Lydia:
In de weekenden wordt er gekookt door Lydia. Ook zij verstaat de Costa Ricaanse kookkunst als geen ander. De heerlijkste casado’s en gallo pinto’s worden door haar bereid.

Alex:
Alex houdt ‘s avonds en ‘s nachts de boel veilig. Van 18:00 tot 08:00 is hij de bewaker van het onderzoekscentrum. Alex is een graag geziene man in het dorp en kent daarom bijna iedereen.

Wil jij ons helpen om deze schitterende mensen hun baan te laten behouden en het onderzoeksproject te continueren? Doneer dan nu.

Alvast bedankt voor jullie bijzondere bijdrage namens Stichting Work with Nature.

E. Arts aan teamlid Stichting Adopteer Regenwoud

Succes toppers!! Ik denk aan jullie. Hopelijk mag ik nog een keer snel langskomen in Costa Rica.

€ 10

28-05-2020

J. van der Weerd aan teamlid Stichting Adopteer Regenwoud

€ 10

28-05-2020

D. Feenstra aan teamlid Stichting Adopteer Regenwoud

€ 25

26-05-2020

E. Korteweg aan teamlid Stichting Adopteer Regenwoud

€ 25

24-05-2020

Anoniem aan teamlid Stichting Adopteer Regenwoud

€ 25

23-05-2020

Anoniem aan teamlid Stichting Adopteer Regenwoud

€ 25

20-05-2020

I. Boekel aan teamlid Stichting Adopteer Regenwoud

Hoi allemaal! In april zou ik naar jullie komen voor vrijwilligerswerk, zo jammer dat het niet door kon gaan maar ik kom jullie kant op als het weer kan!! Heel veel succes met de stichting en tot snel 😃

€ 10

20-05-2020

C. Breetveld aan teamlid Stichting Adopteer Regenwoud

Heel veel succes!

€ 25

20-05-2020

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
dakje met Geef-logo
€ 11.690 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 7.845,05 via Geef.nl
106%
215

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×