OK
×
Actievoerder
Doris Zollinger

No barriers or distances are too great to save our reefs!

Na maanden trainen is het dan bijna zover. Zondag 5 april ga ik de Martahon van Rotterdam lopen! Deze 42,2km loop ik niet alleen voor mezelf, ik loop hem ook voor het Great Barrier Reef in Australië.

Het koraalrif is een zeer divers maar gevoelig ecosysteem. Stijgende water temperaturen zorgen, bijvoorbeeld, voor masale verbleking van het koraal. De algen die in het koraalleven kunnen de hitte niet aan. Hierdoor worden bepaalde voedingsstoffen niet meer geproduceerd en kan het koraal, maar ook vissen en andere organismen die er afhankelijk van zijn, komen te overlijden. 

Via de Great Barrier Reef Legacy wil ik mij nu inzetten vanuit Nederland voor het rif. GBR Legacy is een not-for-profit organisatie die zich inzet voor de lange termijn overleving van koraalriffen wereldwijd. Zij doen dit door middel van onderzoek en onderwijs. Een van hun laatste projecten was het maken van een levende koraal biobank om zo de biodiversiteit van het koraal en hun algen te bewaken.

Hopelijk willen jullie mij helpen geld op te halen om het Great Barrier Reef te beschermen. Because there are no barriers too great to safe our reefs, especially not distance!

Alvast bedankt!

Doris

Als je geïnteresseerd bent in de GBR Legacy kun je meer over ze vinden op hun website, www.greatbarrierreeflegacy.org.
Voor een goed beeld over wat verbleking van koraal inhoud, kan ik de documentaire uit 2017 'Chasing Coral' adviseren.

Great Barrier Reef Legacy is a not-for-profit organisation created to address the urgent need to secure the long-term survival of the Great Barrier Reef and coral reefs world-wide. Built on over 35 years of expedition, tourism and research experience, we deliver groundbreaking projects, innovative science, education and public engagement to accelerate actions vital to the preservation of coral reefs. Through public, private and corporate donations, Great Barrier Reef Legacy brings together the best scientific minds, talented educators and inspired multimedia specialists to create positive and lasting outcomes for our environment.

S. Koc aan teamlid Doris Zollinger

€ 10

28-03-2020

M. dermato-ortopedie aan teamlid Doris Zollinger

€ 16,66

03-03-2020

Anoniem aan teamlid Doris Zollinger

€ 15

28-02-2020

F. Hendriks aan teamlid Doris Zollinger

Heel veel succes!

€ 10

27-02-2020

K. Veldman aan teamlid Doris Zollinger

Dat gaat je lukken, topper!!

€ 10

27-02-2020

R. Krijgsman aan teamlid Doris Zollinger

€ 15

27-02-2020

T. Verbrugge aan teamlid Doris Zollinger

Heel veel succes! :)

€ 10

27-02-2020

Anoniem aan teamlid Doris Zollinger

€ 10

27-02-2020

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 401 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 500
80%
31

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: DMP Zollinger

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Doris Zollinger
Doris Zollinger

€ 401,66 opgehaald