OK
×
Actievoerder
Nobel Marijs

Nieuw huis voor familie Jackson in Tanzania

October 2022 hadden wij (Floor en Lydia) als eigenaars van Nobel kringloopwarenhuis het voorrecht om een aantal van onze sponsorkindjes in Tanzania te ontmoeten. Stichting Compassion doet uitstekend werk en het is zo goed om te zien dat er door sponsoring zo'n groot verschil gemaakt kan worden in levens van mensen, wat zelfs doorwerkt in hele families.

Daarnaast hebben we veel armoede gezien. We zijn bij veel mensen thuis geweest en hebben hun verhaal gehoord en geholpen door een foodbasket af te geven. (eten voor een maand) Soms was de situatie zo schrijnend dat je niet wist wat je moest zeggen en zelf ook aangegrepen werden door verdriet. 

Zo ook bij familie Jackson, een vrouw met 5 kleine kinderen in het platteland van Tanzania. Deze vrouw leeft met haar kindjes in extreme armoede. In haar lekke hutje slaapt ze met haar 5 kinderen op een uitgezakt bed. Spullen heeft ze nauwelijks, op haar lemen muur hangt alleen maar een oude kalender van 2003. Als we vragen waarom deze kalender er hangt is het antwoord: "just for decoration" (alleen ter decoratie) Achter haar huis liggen twee bergen grond. Uit het grond steken twee kruizen. Het ene graf is van haar man die op 36 jarige leeftijd is overleden, het andere graf is van een ander familielid. Wanneer ze overdag aan het werk is in de brandende zon zijn de kindjes alleen thuis. Soms hebben ze iets kleins te eten. Maar zeer regelmatig gaan zowel de kindjes als de moeder zonder uberhaupt maar iets te eten naar bed. Hopend op een betere dag. Want hoe zwaar haar situatie ook is, ze straalt hoop uit. Hoop op een betere dag, hoop op een beter leven. 

Toen we de vrouw achterlieten en de jeep instapte waren we erg aangeraakt door deze situatie. We hadden beide het gevoel dat we deze vrouw moesten helpen. Maar hoe? Terug aangekomen op het project van Compassion hoorden we dat er toevallig op dit project een huizenplan opgezet zou worden waarbij de meest arme gezinnen een nieuw huis konden krijgen. Toen we dit hoorden hebben we direct aangegeven dat we voor deze vrouw een nieuw huis wilde financieren en dat we een kindje van haar maandelijks wilde sponsoren. 

Enige tijd geleden hebben we gehoord dat er met toestemming van ons een huis voor haar familie gebouwd gaat worden en dat de sponsoring van het kindje rond is. Wij hebben besloten dat we jullie graag mee willen nemen in dit proces en ook samen met jullie dit willen financieren/sponseren. 

Wij willen u daarom vriendelijk vragen of u samen met ons en Compassion deze vrouw zou willen helpen door haar enorm te zegenen met een nieuw huis. De kosten voor het huis zijn ongeveer 5250 euro. We willen dit via platform geef.nl inzamelen.

-100% van het ingezamelde bedrag gaat naar deze familie/ hun huis

-Stichting Compassion is een internationale transparante organisatie met duizenden projecten wereldwijd. Zij zullen het bouwen van het huis ook managen van begin tot eind. 

-Het nieuw te bouwen huis is natuurlijk niet te vergelijken met een huis in Nederland maar samen met de kind-sponsoring zal dit haar leven volledig veranderen. Daarnaast zal compassion met het moeder kind project haar helpen zelfvoorzienend te leven. 

 

Het zou uiteraard fijn zijn dat u samen met ons familie Jackson helpt maar voel u zeker niet verplicht. Ook Nederland kent armoede, daar zijn wij ons zeker ook bewust van. Geef daarom van uw overvloed en niet van uw tekorten. 

Wij zijn enorm blij en dankbaar dat we samen met u dit verschil kunnen maken. En vergeet niet dat u zowel als klant en als donateur ons helpt om onze doelstellingen te verwezenlijken. Namens familie Jackson, stichting Compassion en Nobel kringloopwarenhuis enorm bedankt!!!!

 

Anoniem

€ 10

08-01-2024

Anoniem

€ 100

19-11-2023

Anoniem

€ 22,50

17-11-2023

L. Steendijk - de Vries

€ 10

12-11-2023

Anoniem

€ 10

12-11-2023

A. Tilroe

€ 10

10-11-2023

Anoniem

€ 50

08-11-2023

A. Van doorn

€ 15

06-11-2023

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
dakje met Geef-logo
€ 5.260 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 3.629,50 via Geef.nl
100%
73

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Nobel kringloopwarenhuis

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Nobel Marijs

€ 3.629,50 opgehaald