OK
×

Naar de top van de Kilimanjaro tegen kanker!

Mijn naam is Renate, 33 jaar, en ik ben ongeneeslijk ziek. Samen met mijn vader ga ik de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen (5895m), de hoogste berg van Afrika. Ik wil met het aangaan van deze uitdaging geld ophalen voor het "Activiteitenfonds" van de Prinses Maxima Foundation. Om juist ook kinderen met kanker de kans te geven om actief bezig te blijven en gewoon kind te zijn.

Mijn moment is nu

Eind december 2018, 7 weken na de bevalling van mijn prachtige dochter Lieke, heb ik te horen gekregen dat ik uitgezaaide dikke darmkanker heb. Ik ben niet meer te genezen en zou met een behandeling die aanslaat nog zo'n 1-2 jaar te leven hebben. Mijn wereld stond op zijn kop...

Na bijna 8 maanden zeer zware chemokuren is er nu even een periode van rust. De kanker is stabiel en ik kan me een chemopauze veroorloven wat mijn lichaam de tijd geeft om aan te sterken. En aansterken doe ik! Ik voel me fitter dan ik me het afgelopen jaar heb gevoeld en ben waarschijnlijk fitter dan ik me ooit nog zal voelen. Aan alles voel ik dat nu het moment is om iets goeds uit deze hele situatie te halen!

Een kind met kanker is bovenal kind

Begin december 2019 beklim ik samen met mijn vader de Kilimanjaro om geld op te halen voor het "Activiteitenfonds" van de Prinses Máxima Foundation.

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is in juni 2018 geopend. Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker, van 0 tot en met 18 jaar uit heel Nederland in het Máxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie: Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. 

Met het "Activiteitenfonds" wordt ervoor gezorgd dat ‘het dagelijkse leven’ en de ontwikkeling van de kinderen en het gezin zoveel mogelijk door gaan. Er worden diverse activiteiten aangeboden aan de kinderen voor alle leeftijden. Deze activiteiten worden zowel op een centrale plek in het Prinses Máxima Centrum als aan bed gegeven om er op die manier voor te zorgen dat alle kinderen naar behoefte gebruik kunnen maken van de activiteiten. De activiteiten zijn er op gericht om af te leiden, te leren, uit te dagen, maar ook gewoon om te spelen, zoals elk kind doet. Want een kind met kanker is bovenal nog steeds kind!

Kanker hebben, zware behandelingen ondergaan en weten dat je niet meer beter wordt is heel erg. Maar ik als jonge moeder moet er - net als iedere andere ouder - niet aan denken dat mijn kind dit zou overkomen. Helpen jullie alsjeblieft mee om de kwaliteit van leven voor deze jonge patiënten te verbeteren?

Ontzettend bedankt voor jullie donaties!

 

 

 

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie logo 2

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen met kanker aan deze vreselijke ziekte.

Het beste voor kinderen met kankerHet Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is sinds juni 2018 geopend in Utrecht en behandeld vanaf dat moment alle kinderen met kanker in Nederland.

Wij hebben als missie ieder kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven en zo min mogelijk late effecten van de intensieve behandeling. Om die missie te realiseren is bundeling van kennis en expertise van kinderoncologische zorg én research essentieel. Juist die concentratie van expertise en kennisuitwisseling tussen artsen en researchers maakt het verschil. Een cruciale stap voorwaarts, zodat elk kind met kanker de beste behandeling op maat krijgt en nog belangrijker: een verhoogde kans op overleving.

Het Prinses Máxima Centrum krijgt door deze aanpak een plek in de wereldwijde top vijf van kinderoncologische centra en is bij opening het grootste kinderkankercentrum van Europa.

Samen met u willen wij onze missie bereiken om ieder kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven.

Steun ons alstublieft, want zo zijn we samen in actie vóór kinderen tégen kanker!

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 39.785 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
159%
1082

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Renate van der Meer
Renate van der Meer

€ 39.785,20 opgehaald