OK
×

Coronaproof winterconcerten voor ouderen

Bezorg ouderen vreugde, ontspanning en troost. Juist nu!

Al sinds 2007 organiseert Stichting Philomela optredens voor ouderen die door omstandigheden geen concerten kunnen bezoeken. En zeker nu, door Corona, is het nog belangrijker om de ouderen even te laten ontsnappen uit de eenzaamheid. Herkenning van muziek zet bovendien een magisch proces in de hersenen in gang. Mensen die al jaren 'de weg kwijt zijn' zingen woord voor woord mee, lang vergeten herinneringen komen terug. En dit roept natuurlijk veel emoties op bij de bewoners...maar ook bij familieleden en verzorgers. Sinds de eerste lockdown begin dit jaar zijn eenzaamheid en isolatie aan de orde van de dag in de zorgcentra. Ondanks dat de huizen openblijven dit najaar, zorgen de vele beschermende maatregelen ervoor dat er minder activiteiten mogelijk zijn dan normaal. Zelfs familiebezoek is vaak maar beperkt toegestaan. Onderling zijn de contacten tussen de bewoners ook aan allerlei regels gebonden. Het verborgen leed viert hoogtij bij deze kwetsbare mensen.

Corona-proof concertGelukkig kunnen de optredens van Stichting Philomela door blijven gaan volgens het nieuwe ‘Achter Glas’ protocol! Achter Glas betekent dat er voldoende afstand wordt gehouden terwijl de ouderen genieten van het liveoptreden door onze musici. Inmiddels hebben er tientallen optredens plaats gevonden op deze manier, en de bewoners genieten er net zoveel van als voor Corona. Helpt u ons nog meer ouderen dit lichtpuntje in hun dagelijkse leven te bieden?  

CrowdfundingWij hebben deze een crowdfunding campagne opgezet om meer concerten voor ouderen te kunnen organiseren. Helpt u ons mee om het nieuwe jaar 2021 heel veel ouderen te verblijden met prachtige livemuziek?

Merel HuizingaOnze oprichter, directeur en mezzosopraan Merel Huizinga mag zich dit jaar Amsterdammer van het Jaar noemen! Een enorme eer om deze prijs te ontvangen uit handen van burgemeester Femke Halsema. We hebben dankzij deze titel veel mensen kennis kunnen laten maken met onze missie.

Voor bedrijvenWilt u ons helpen door namens uw bedrijf een donatie te doen? Stichting Philomela heeft de ANBI-status dus het is mogelijk om uw gift af te trekken van de inkomsten/ of vennootschapsbelasting. Tevens kunnen bedrijven die ons steunen meegenomen worden in de PR-campagne.

Helpt u mee? Gunt u deze kwetsbare mensen een magische middag in deze verwarrende tijden? Vindt u ook dat zij, die aan de basis hebben getsaan van onze huidige samenleving, het verdienen om even te ontsnappen aan de eenzaamheid? Steun dan onze crowdfunding campagne voor L'amour est un oiseau - Achter glas 2021. 

 

SUPERMINDS B.V. aan teamlid Stichting Philomela

Goed initiatief dat de Corona Test Express van MediCorps zich beschikbaar stelt om jullie goede doel op deze manier te ondersteunen.

€ 150

Gisteren

Anoniem aan teamlid Stichting Philomela

€ 150

5 dagen geleden

Anoniem aan teamlid Stichting Philomela

€ 10

23-12-2020

R. Evers aan teamlid Stichting Philomela

€ 200

23-12-2020

van Mil & van Mil BV aan teamlid Stichting Philomela

€ 200

23-12-2020

Innovam aan teamlid Stichting Philomela

€ 500

22-12-2020

Anoniem aan teamlid Stichting Philomela

€ 15

21-12-2020

Medicorps aan teamlid Stichting Philomela

€ 250

19-12-2020

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 7.040 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 25.000
waarvan € 2.415 via Geef.nl
28%
29

donaties

59

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Philomela

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Stichting Philomela
Stichting Philomela

€ 2.415 opgehaald