OK
×

Coronaproof winterconcerten voor ouderen

Bezorg ouderen vreugde, ontspanning en troost. Juist nu!

Al sinds 2007 organiseert Stichting Philomela optredens voor ouderen die door omstandigheden geen concerten kunnen bezoeken. En zeker nu, door Corona, is het nog belangrijker om de ouderen even te laten ontsnappen uit de eenzaamheid. Herkenning van muziek zet bovendien een magisch proces in de hersenen in gang. Mensen die al jaren 'de weg kwijt zijn' zingen woord voor woord mee, lang vergeten herinneringen komen terug. En dit roept natuurlijk veel emoties op bij de bewoners...maar ook bij familieleden en verzorgers. Sinds de eerste lockdown begin dit jaar zijn eenzaamheid en isolatie aan de orde van de dag in de zorgcentra. Ondanks dat de huizen openblijven dit najaar, zorgen de vele beschermende maatregelen ervoor dat er minder activiteiten mogelijk zijn dan normaal. Zelfs familiebezoek is vaak maar beperkt toegestaan. Onderling zijn de contacten tussen de bewoners ook aan allerlei regels gebonden. Het verborgen leed viert hoogtij bij deze kwetsbare mensen.

Corona-proof concertGelukkig kunnen de optredens van Stichting Philomela door blijven gaan volgens het nieuwe ‘Achter Glas’ protocol! Achter Glas betekent dat er voldoende afstand wordt gehouden terwijl de ouderen genieten van het liveoptreden door onze musici. Inmiddels hebben er tientallen optredens plaats gevonden op deze manier, en de bewoners genieten er net zoveel van als voor Corona. Helpt u ons nog meer ouderen dit lichtpuntje in hun dagelijkse leven te bieden?  

CrowdfundingWij hebben deze een crowdfunding campagne opgezet om meer concerten voor ouderen te kunnen organiseren. Helpt u ons mee om het nieuwe jaar 2021 heel veel ouderen te verblijden met prachtige livemuziek?

Merel HuizingaOnze oprichter, directeur en mezzosopraan Merel Huizinga mag zich dit jaar Amsterdammer van het Jaar noemen! Een enorme eer om deze prijs te ontvangen uit handen van burgemeester Femke Halsema. We hebben dankzij deze titel veel mensen kennis kunnen laten maken met onze missie.

Voor bedrijvenWilt u ons helpen door namens uw bedrijf een donatie te doen? Stichting Philomela heeft de ANBI-status dus het is mogelijk om uw gift af te trekken van de inkomsten/ of vennootschapsbelasting. Tevens kunnen bedrijven die ons steunen meegenomen worden in de PR-campagne.

Helpt u mee? Gunt u deze kwetsbare mensen een magische middag in deze verwarrende tijden? Vindt u ook dat zij, die aan de basis hebben getsaan van onze huidige samenleving, het verdienen om even te ontsnappen aan de eenzaamheid? Steun dan onze crowdfunding campagne voor L'amour est un oiseau - Achter glas 2021. 

 

Anoniem aan teamlid Stichting Philomela

€ 10

24-04-2022

S. Klokke aan teamlid Stichting Philomela

€ 5

12-04-2022

Anoniem aan teamlid Stichting Philomela

€ 5

12-04-2022

Anoniem aan teamlid Stichting Philomela

€ 5

12-04-2022

M. wolf aan teamlid Stichting Philomela

€ 25

16-10-2021

E. van 't Hoff aan teamlid Stichting Philomela

De jeugd heeft de toekomst maar het heden hebben wij te danken aan de ouderen. Heel goed Merel dat jij je inzet voor diegene die ons land hebben gebouwd!

€ 10

25-02-2021

W. Van Grieken aan teamlid Stichting Philomela

€ 25

15-02-2021

Anoniem aan teamlid Stichting Philomela

€ 5

10-02-2021

1
2
3
4
5
dakje met Geef-logo
€ 7.175 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 25.000
waarvan € 2.550 via Geef.nl
28%
40

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Philomela

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Stichting Philomela
Stichting Philomela

€ 2.550 opgehaald