OK
×

Mutua Marathon

Mensen die een marathon lopen zijn niet goed bij hun hoofd. Het is niet eens lang geleden dat ik dat voor de laatste keer gezegd heb. Over twee week loop ik mijn eerste. Dingen kunnen snel veranderen. Zelf als je het niet voor mogelijk houdt. 

 

Samen met een paar honderd leden van mijn vereniging doen we mee aan de Mutua Marathon in Amsterdam op 17 oktober. 42,2 km lang, het is een hele afstand. En het vergt veel toewijding en  offers voor de vele trainingen. Zeker als student is het toch wel een dingetje om al die biertjes te laten staan. Maar goed we doen het ergens voor. We rennen de marathon dan ook onder het motto: “Vindicat rent tegen kanker”.

 

Een ziekte waarvan ik dacht dat ik er niet zoveel te mee te maken zou hebben. Ik kende er dan ook eigenlijk niemand mee. Dingen kunnen snel veranderen. Het was in de zomer van 2019, net na de Keiweek. Ik was mijn spullen aan het inpakken om de fantastische periode bij mijn mooie studentenhuis af te sluiten. Toen kwam het nieuws; mijn eigen moeder. Zelf in de zorg werkzaam. 

 

Gelukkig gaat zij er goed mee om, ondanks dat het zwaar is. Gelukkig is ze nog onder ons. Voor haar doe ik mee. Voor haar zet ik deze actie op. Via deze actiepagina kan er gedoneerd worden voor het UMCG Kanker Research Fonds van het ziekenhuis waar zij behandeld wordt. Zo kunnen we haar gericht helpen. Sterker nog, wanneer we het streefbedrag halen gaan alle donaties rechtstreeks naar onderzoek voor Hematologie! Het specialisme waar haar ziekte (Waldenström) onder valt. 

 

Ik hoop jullie te kunnen verleiden om te doneren voor kankeronderzoek voor mijn moeder. Alle hulp en donaties, klein en groot worden zeer gewaardeerd! 

 

Dan rest mijn nu nog een paar weken voorbereiden voor de grote uitdaging. De wedstrijdspanning zit er al goed in. Ik kijk ernaar uit om na deze intensieve periode weer over te schakelen van Spa rood naar Spa geel!

 

Proost! 

 

Edward

UMCG Kanker Researchfonds logo 2

UMCG Kanker Researchfonds

 

UMCG Kanker Researchfonds
is een actieve organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteunt in het UMCG, waar artsen en wetenschappers samenwerken aan
* het voorkomen van kanker
* het verbeteren van behandeling van kanker
* beter overleven met en na kanker

Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk
Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. We moeten daarom oplossingen vinden.  In het UMCG werken artsen en wetenschappers daarom nauw samen om dit te bereiken.

Financiering nodig
Innovatief wetenschappelijk onderzoek wordt niet gefinancierd door uw zorgverzekeraar en is afhankelijk van subsidies en donaties. Er is onvoldoende geld om urgente problemen op te lossen en patienten perspectief te geven. Met hulp van donaties en giften komt genezing dichterbij, zijn innovaties en mijlpalen mogelijk!

Onderzoek steunen
Word donateur, doe mee aan een evement of sponsor een evenement.  Kijk hiervoor op onze website www.umcgkankerresearchfonds.nl of volg ons op Facebook en Twitter). We hebben de ANBI status  en u bent er daarom van verzekerd dat tenminste 90% naar de doelbesteding gaat. U kunt ook schenken met belastingvoordeel. Kijk op de website voor informatie en gesteunde projecten.

Het UMCG heeft veel kennis en publiceert wetenschappelijk onderzoek wereldwijd. Het UMCG is soms de enige plek waar patienten terecht kunnen. 

 

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 477 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
9%
28

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Edward Oldenburger
Edward Oldenburger

€ 477,20 opgehaald

Rein Sloof
Rein Sloof

€ 0 opgehaald