OK
×
Actievoerder
Linda van Gorkum

Mongol Derby

Mongol Derby 2019 voor Cool Earth en Stichting Neurofibromatose

Hoi! Ik zal me allereerst voorstellen. Ik ben Linda van Gorkum, 29 jaar jong en ik heb een prachtige dochter Isa van 9 jaar oud. Isa is geboren met Neurofibromatose type 1 en door een optisch glioom (goedaardige tumor op de oogzenuw) nagenoeg blind geraakt op haar 4e levensjaar.

Ik heb al mijn hele leven lang een passie voor paarden. Samen met mijn liefde voor avontuur heb ik besloten mij in te schrijven voor de Mongol Derby die in augustus 2019 gaat plaatsvinden. En zowaar ben ik geselecteerd!!

De Mongol Derby betreft de zwaarste en langste paardenrace ter wereld. Samen met 44 andere deelnemers zal ik racen om in 10 dagen 1000 kilometer af te leggen op halfwilde paarden over de Mongolische steppe. Elke 40 km krijgen we een nieuw 'vers' paard. Het enige wat we bij ons hebben is een rugzak met maximaal 5 kilo bagage.

Ik kijk er ontzettend naar uit om deze ervaring op te doen. Te leren over de Mongolische cultuur en haar prachtige land, kennismaken met alle deelnemers en leren over mijzelf.

Een belangrijk onderdeel van de race is het geld inzamelen voor het goede doel. 500 Pond gaat naar Cool Earth voor een CO2-neutrale voetafdruk. Dit is een stichting die zich inzet voor educatie van de bewoners bij regenwouden en hun de mogelijkheid geeft zich hier in te ontwikkelen en deze zo te behouden. Alles daarboven gaat naat Stichting Neurofibromatose, een organisatie die helpt bij het financiëren van wetenschappelijk onderzoek naar Neurofibromatose in Nederland.

Willen jullie mij meehelpen met dit doel?

Wil je niet doneren aan Cool Earth, maar dat jouw donatie rechtstreeks naar Stichting Neurofibromatose gaat? Check dan mijn andere doneerpagina: https://www.geef.nl/nl/actie/mongol-derby/

M. Kranenburg
1
dakje met Geef-logo
opgehaald van
107%
34

donaties

82

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie