OK
×

"Meer dan onderdak en eten" Oekraine vervolghulp

Duizenden vluchtelingen hebben en vinden hun tijdelijk onderkomen in Nederland. Al snel blijkt dat veel vervolghulp nodig is. Behalve het verlies van huis en soms familieleden is hun toekomst onzeker. Veel vrouwen, die hun man achterlieten zoeken naar een zinvol bestaan, werk of voorbereiding op wat zij hier of straks in hun land kunnen gaan doen. Verder zijn er tal van vragen rondom praktische en ook geestelijke zaken waarbij vervolghulp nodig is, iets waarin voorlopig de overheid niet aan toekomt. Vanuit de behoefte en contact met de Oekraiense gemeenschap is Bridge to Better gestart met het vormen van een gemeenschap en in beeld brengen van de behoeften. Vanuit haar kantoor dat al jaren migranten ondersteunt is dit initiatief geboren. 1-2x per maand organiseert Bridge to Better een Ukraiens dinner bereid door een Ukraiense chef en Ukraiense vrijwillligers. De opkomst is veel meer dan we verwachtten. Honderden mensen melden zich hiervoor aan en tonen hun behoeften aan meer hulp en gemeenschap. Vanuit onze website: www.bridgetobetter.eu informeren we de mensen over integratie- mogelijkheden en zijn in gesprek met mensen over hun nood, heden en toekomst. Wij willen de volgende activiteiten binnen dit project gaan uitvoeren:·     

  • Gesprek/noodhulp/interventies/bemiddeling/traumazorg
  •      Persoonlijke zorgvragen/nood rondom familie hier en in land van herkomst·     
  • Training: small-business/Engelse les/skills-toeleiding werk&toekomst 

Het Ukraine project “Home away from Home”- vervolghulp waarvoor we ondersteuning zoeken, willen we uitvoeren met 2 Nederlandse en 3 Oekrainse professionals waarvan 1 Oekrainse psycholoog en vrijwilligers ter ondersteuning van het project.Tot nu toe lijkt er geen overheidssubsidie beschikbaar en de nood is groot. 

Wij willen door deze geefsactie een beroep doen op donateurs/ bedrijven/ fondsen om dit project te ondersteunen. We willen dit project inzetten voor voorlopig 1 jaar waarna zal blijken welke hulp vervolgens nodig is.

Om dit project te kunnen starten is € 65.000 nodig voor komende half jaar -  op jaarbasis € 150.000. Project is schaalbaar en willen zoveel mogelijk mensen helpen. Begroting is op aanvraag beschikbaar. Bridge to Better Future is een ANBI

avatarWees de eerste!

Geef Marion een vliegende start met jouw gulle gift!

hart Doneer nu
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 65.000
0%
0

donaties

250

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×