OK
×
Actievoerder
Lisanne de Moel

Medicine Project Aiesec

Lieve vrienden en familie,

Zoals jullie weten lopen wij (Anna, Jelke en Lisanne) stage in Ghanese ziekenhuizen via de organisatie Aiesec. Een hele unieke ervaring waarin we ons dagelijks blijven verwonderen over de mensen en het land. In onze tijd hier hebben we bij het Mater Dei Ziekenhuis dr. Ozei ontmoet. Dr. Ozei wilt graag een project in Ghana opstarten waarbij hij aandacht vraagt voor mentale gezondheid. Sinds een jaar zet hij elke maand een bedrag van zijn maandloon opzij om geld in te zamelen om het project te starten. Het maandloon van artsen is hier relatief laag.

In Ghana worden patiënten met een psychische ziekte nog vaak gezien als vervloekt Hierdoor worden zij verstoten van hun familie en dorp, waardoor zij op straat of in het bos belanden. Daarnaast heerst er een stigma op mentale problematiek en wordt dit dus niet snel hard op uitgesproken. Er is veel onwetendheid over psychiatrie, waardoor de Ghanezen zich ook niet bewust zijn van de hulp die ervoor beschikbaar is.

De vader van dr. Ozei is in de jaren 80 terug gekomen naar Ghana na zijn Duits geneeskunde opleiding met psychiatrie als specialisatie. Hij heeft belangrijke eerste stappen gemaakt, zoals faciliteiten voor psychische patiënten en bewustwording bij ander medisch personeel.

Dr. Ozei zijn doel is om meer bewustwording te creëeren bij de Ghanese bevolking zelf. Dit wilt hij bereiken door het spreken voor scholen, kerken en buiten gelegen dorpen. Hiervoor heeft hij een kleine bijdrage nodig om zijn vervoerkosten, flyers, informatieboekjes etc. te bekostigen. Wij zouden dit project graag een start willen geven. Daarom vragen we jullie om een kleine bijdrage, alles kan gebuikt worden en bedenk dat een euro in Nederland hier al veel waard is.

Daarnaast hebben we in onze eerste week Richmond ontmoet. Hij zet zich in de hoofdstad Accra samen met zijn zus in voor de daklozen. Wij hebben gezien hoe zij, ondanks hun eigen niet zo brede situatie, samen Ghana proberen te helpen en hebben hier veel respect voor. In december gaan zij naar de dorpen rondom Lake Bosomtwe om daar ingezamelde kleding, boeken en andere benodigdheden naar toe te brengen. Er zijn meer dan 30 dorpen rond het heilige meer, waar de mensen blijven wonen omdat ze geloven dat ze bij de zielen van hun voorouders moeten blijven. We zijn zelf ook naar Lake Bosomtwe geweest en hebben de armoede in de dorpen er om heen gezien. Naast het project van dr. Ozei zouden wdaarom ook erg graag aan hen doneren.

Op deze manier hopen wij Ghana een klein beetje te helpen en het geld in goede handen te brengen.

Heel erg bedankt!

 

Liefs,

Anna, Jelke en Lisanne

Anoniem

€ 10

23-10-2021

Anoniem

€ 10

20-10-2021

M. Smit

Super goede actie van jullie!

€ 10

15-10-2021

V. de Wit

Goed bezig meiden!! 😘

€ 5

13-10-2021

L. van Houtum

Super goed bezig dames!

€ 20

11-10-2021

F. Sietsma en Behagel

€ 100

09-10-2021

Anoniem

€ 10

09-10-2021

L. v Asperen

Goed bezig Jelke en andere meiden

€ 25

08-10-2021

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
dakje met Geef-logo
€ 2.110 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
422%
91

donaties

0

dagen te gaan

De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: L. de Moel

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Lisanne de Moel

€ 2.110 opgehaald